Славни и утаје пореза: Шта их кошта да пробају?!

Ни Меси, ни Роналдо, па ни Мурињо неће ићи у затвор, иако су шпанске власти у сваком од тих поступака утврдиле кривицу.

Фудбал 07.09.2018 | 23:00
Славни и утаје пореза: Шта их кошта да пробају?!
Судећи према последња три ВИП случаја утаје пореза у Шпанији, у којима се Жозе Мурињо (55) прикључио Лионелу Месију и Кристијану Роналду, уколико сте довољно познати и богати у најгорем случају мораћете да вратите суму за коју власт утврди да недостаје у књигама и доплатите пар стотина хиљада евра казне.

У њиховом случају то одговара половини недељне зараде.

Менаџер Манчестер јунајтеда прихватио је предлог нагодбе са тужилаштвом у Шпанији, у којој је од 2010. до 2013. радио као тренер Реал Мадрида, према којој би требало да призна кривицу за утају пореза у висини од 3,3 милиона евра и за то буде кажњен условном казном затвора од годину дана, као и новчано два милиона евра.

Каталонски "Ел Мундо Депортиво", позивајући се на изворе у судству, наводи да су Мурињови адвокати прихватили предлог да њихов клијент врати око 60 одсто суме од укупне за коју се терети.

Поступак који је у јуну прошле године покренут против Муриња, због сумњи да није пријавио пун износ прихода од права на лик и дело, налази се пред епилогом у Мадриду, а према очекивањима неће бити говора о одслужењу затворске казне. Исто је било и у поступцима који су у Барселони и Мадриду вођени против двојице најбољих фудбалера света, Месија и Роналда.

Мурињово богатство процењује се на око 50 милиона евра (извор: Форбес)

У јуну 2017. године, Меси и његов отац Хорхе оптужени су за утају пореза у висини од 4,1 милиона евра, због чега је најбољи играч Барселоне кажњен на 21 месец затвора са могућношћу да казну "исплати" по тарифи од 400 евра по дану - што је и урадио.

Говоримо о суми од 255.500 евра.

Прошлог јуна, уочи почетка Светског првенства у Русији, у Мадриду је нагодбом окончан поступак против Роналда због утаје 18,8 милиона евра. И тај случај решен је "исплаћивањем" затворске казне, али и инсистирањем на враћању новца стеченог нелегалним путем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар