Колегијалност продужава живот

Добром комуникацијом на послу запослени добија жељену подршку, због чега се лакше носи са стресом, значајним узроком многих болести, истакли су израелски научници.

Здравље 14.08.2018 | 09:49
Колегијалност продужава живот
Добра радна атмосфера и искрен колегијални однос на послу врло су важни за здравље сваког понаособ. На овај начин запосленима се омогућава дужи живот, тврде израелски психолози из Тел Авива који су анализирали здравствене картоне 820 запослених у протекле две деценије.

Они су постављали питања везана за посао којим се запослени баве, улоге које су за то време обављали, као и о односу који су имали са колегама. Истраживањем су обухваћене особе које не пуше, не пију и не болују од неке озбиљне болести, да би резултати били што тачнији. Испоставило се да су за две деценије умрла 53 радника, а да су здравији и дуговечнији они који имају добар однос са колегама.

Добром комуникацијом запослени добија жељену подршку, због чега се лакше носи са стресом, значајним узроком многих болести, истакли су израелски научници. Иако колеге једнако делују и на жене и на мушкарце, ипак се показало да жене на руководећим местима лошије пролазе, јер често немају подршку колектива. Слика о мушкарцима на водећим позицијама потпуно је другачија. За разлику од жена, они имају пуну подршку бројних колега.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар