Анћелотијев „Б“ списак: Сабали, Тољан, Видал, Батшуаји...

Уколико не буде могуће да се доведу прве опције, Италијан ће морати да изабере мало другачије играче.

Фудбал 19.07.2018 | 18:00
Анћелотијев „Б“ списак: Сабали, Тољан, Видал, Батшуаји...
Од доласка Карла Анћелотија Наполи је решио питање голмана, централног везисте и десног крила, али и даље остају отворена питања десног бека, још по једног дефанзивца и везисте и, пре свега, нападача.

На Анћелотијевој најужој листи ових дана нашли су се Штефан Лајнер и Карим Бензема, али како су оба посла и даље на дугачком штапу, нови тренер Наполија решио је да састави „Б“ листу могућих решења. 

Наполијева највећа бољка дуго је позиција нападача. Како је Аркадијуш Милик једва играо у последње две године, највећи терет пао је на Дриса Мертенса, коме је замало пошло за руком да донесе клубу толико чекану титулу. Због тога је Анћелотијева жеља да што пре нађе човека који ће поделити велику одговорност и подићи офанзивну линију на виши ниво.

Није тајна да је Карим Бензема Анћелотијево прво име. Њих двојица су у сталним телефонским контактима и није искључено да би до сарадње могло да дође. Пре свега јер су Бенземи дани у Реалу одбројани после одласка Зинедина Зидана, који га је практично све време држао под својом заштитом. Помиње се да би цифра од 45.000.000 евра задовољила апетите Флорентина Переза, мада је посао и даље прилично неизвестан, иако Бензема има жељу да поново сарађује са Анћелотијем.

Због тога се све гласније говори о потенцијалном доласку Мишија Батшуаија. Није то први пут да се Батшуајидоводи у везу с неким италијанским клубом, а Белгијанац ће и овог лета морати да потражи срећу на неком другом месту. У Челсију за њега неће бити места под командом новог тренера Мауриција Сарија, Дортмунд је још неодлучан по питању откупа, па би Наполи могао да ускочи и покупи играча каквогАнћелоти воли.

Велика недоумица је и шта ће Наполи за позицију десног бека коју засад покрива само Елсеид Хисај.Анћелоти жели да ојача конкуренцију на десном боку, мада се шушка да се у Напуљу спремају и за живот после Хисаја. Због тога су Анћелотијеве жеље и Јусуф Сабали и Џереми Тољан. Да, прво име је и даљеШтефан Лајнер, али како Лајпциг одбија да попусти и отвори се за преговоре, Наполи ће извесно морати да се окрене неким другим решењима.

Сабали је иза себе имао сасвим солидно Светско првенство у дресу Сенегала, а после добре сезоне у Бордоу постао је интересантан још неким европским клубовима. Спона у овом послу могао би да будеСабалијев сународник Калиду Кулибали, а помиње се да би Бордо био задовољан са 15.000.000 евра.

Са Џеремијем Тољаном је ситуација мало другачија. Иако природно више игра лево, Тољанова разноврсност му омогућава да практично покрије оба бока, како у одбрани, тако и у везном реду. У Дортмунду је, пак, највише играо по левом боку, а као један од бољих у тиму управа Борусије тренутно није спремна да разговара на тему продаје. Додуше, Тољан се баш допао Анћелотију и зна га још из дана када су заједно били у Бундеслиги.

Када већ помињемо Анћелотијево време у Бајерну, управо из Минхена пут Напуља могао би да крене –Артуро Видал. Чилеанац је виђен као права замена за Жоржиња, иако је Анћелоти сам рекао да види Марека Хамшика као наследника новог играча Челсија. Карлето и Видал су у Бајерну имали одличну сарадњу, а како је искусни везиста на листи за одстрел са Алијанц Арене, Наполи је показао интересовање. Ипак, без суме од 40.000.000 евра тешко да ће моћи да дође до неког договора. 

Подсетимо, од раније се помиње да Анћелоти жели и Анхела ди Марију, али да је велика препрека у овом послу годишња плата од 10.000.000 евра, колико Аргентинац има тренутно у ПСЖ.

Пред Наполијем је озбиљан посао.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар