Anćelotijev „B“ spisak: Sabali, Toljan, Vidal, Batšuaji...

Ukoliko ne bude moguće da se dovedu prve opcije, Italijan će morati da izabere malo drugačije igrače.

Fudbal 19.07.2018 | 18:00
Anćelotijev „B“ spisak: Sabali, Toljan, Vidal, Batšuaji...
Od dolaska Karla Anćelotija Napoli je rešio pitanje golmana, centralnog veziste i desnog krila, ali i dalje ostaju otvorena pitanja desnog beka, još po jednog defanzivca i veziste i, pre svega, napadača.

Na Anćelotijevoj najužoj listi ovih dana našli su se Štefan Lajner i Karim Benzema, ali kako su oba posla i dalje na dugačkom štapu, novi trener Napolija rešio je da sastavi „B“ listu mogućih rešenja. 

Napolijeva najveća boljka dugo je pozicija napadača. Kako je Arkadijuš Milik jedva igrao u poslednje dve godine, najveći teret pao je na Drisa Mertensa, kome je zamalo pošlo za rukom da donese klubu toliko čekanu titulu. Zbog toga je Anćelotijeva želja da što pre nađe čoveka koji će podeliti veliku odgovornost i podići ofanzivnu liniju na viši nivo.

Nije tajna da je Karim Benzema Anćelotijevo prvo ime. Njih dvojica su u stalnim telefonskim kontaktima i nije isključeno da bi do saradnje moglo da dođe. Pre svega jer su Benzemi dani u Realu odbrojani posle odlaska Zinedina Zidana, koji ga je praktično sve vreme držao pod svojom zaštitom. Pominje se da bi cifra od 45.000.000 evra zadovoljila apetite Florentina Pereza, mada je posao i dalje prilično neizvestan, iako Benzema ima želju da ponovo sarađuje sa Anćelotijem.

Zbog toga se sve glasnije govori o potencijalnom dolasku Mišija Batšuaija. Nije to prvi put da se Batšuajidovodi u vezu s nekim italijanskim klubom, a Belgijanac će i ovog leta morati da potraži sreću na nekom drugom mestu. U Čelsiju za njega neće biti mesta pod komandom novog trenera Mauricija Sarija, Dortmund je još neodlučan po pitanju otkupa, pa bi Napoli mogao da uskoči i pokupi igrača kakvogAnćeloti voli.

Velika nedoumica je i šta će Napoli za poziciju desnog beka koju zasad pokriva samo Elseid Hisaj.Anćeloti želi da ojača konkurenciju na desnom boku, mada se šuška da se u Napulju spremaju i za život posle Hisaja. Zbog toga su Anćelotijeve želje i Jusuf Sabali i Džeremi Toljan. Da, prvo ime je i daljeŠtefan Lajner, ali kako Lajpcig odbija da popusti i otvori se za pregovore, Napoli će izvesno morati da se okrene nekim drugim rešenjima.

Sabali je iza sebe imao sasvim solidno Svetsko prvenstvo u dresu Senegala, a posle dobre sezone u Bordou postao je interesantan još nekim evropskim klubovima. Spona u ovom poslu mogao bi da budeSabalijev sunarodnik Kalidu Kulibali, a pominje se da bi Bordo bio zadovoljan sa 15.000.000 evra.

Sa Džeremijem Toljanom je situacija malo drugačija. Iako prirodno više igra levo, Toljanova raznovrsnost mu omogućava da praktično pokrije oba boka, kako u odbrani, tako i u veznom redu. U Dortmundu je, pak, najviše igrao po levom boku, a kao jedan od boljih u timu uprava Borusije trenutno nije spremna da razgovara na temu prodaje. Doduše, Toljan se baš dopao Anćelotiju i zna ga još iz dana kada su zajedno bili u Bundesligi.

Kada već pominjemo Anćelotijevo vreme u Bajernu, upravo iz Minhena put Napulja mogao bi da krene –Arturo Vidal. Čileanac je viđen kao prava zamena za Žoržinja, iako je Anćeloti sam rekao da vidi Mareka Hamšika kao naslednika novog igrača Čelsija. Karleto i Vidal su u Bajernu imali odličnu saradnju, a kako je iskusni vezista na listi za odstrel sa Alijanc Arene, Napoli je pokazao interesovanje. Ipak, bez sume od 40.000.000 evra teško da će moći da dođe do nekog dogovora. 

Podsetimo, od ranije se pominje da Anćeloti želi i Anhela di Mariju, ali da je velika prepreka u ovom poslu godišnja plata od 10.000.000 evra, koliko Argentinac ima trenutno u PSŽ.

Pred Napolijem je ozbiljan posao.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar