Вучић: Противници руше шансу Србији

Предсједник Србије Александар Вучић упозорио је данас да његови политички противници оспоравањем референдума о Косову и Метохији "руше" шансу да Србија добије више него што има данас.

Србија 08.07.2018 | 15:20
Вучић: Противници руше шансу Србији
Вучић је рекао да се Косовом бави на дневном нивоу, да дневно чита између 500 и 600 страна докумената, што тајних, што јавних, и да ће пред народ изаћи са приједлогом кад буде знао шта је максимум који може добити.

"Када прочитате тајног и јавног материјала од 500 страница дневно знате нешто више од других и морате да предузимате одговорне мјере", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да шта год буде урађено око Косова и Метохије мора да иде на референдум и поручио да било каква одлука није могућа без уставних промена, а да они који "руше" референдум раде против будућности земље.

Референдуму се, каже, противе сви они који мисле да тиме руше њега:

"А руше, заправо, своју земљу, њену будућност и шансу да добијемо више него што сада имамо", примијетио је Вучић.

Он је истакао да Срби треба да одлуче и кажу шта желе, а да је његова обавеза да буде озбиљан и гледа у будућност, да имамо више инвестиција.

Вучић је, након обиласка "Телеоптик-жироскопи", у изјави новинарима, казао да ако неко мисли да ће то бити аутономија у саставу Србије, не треба да лаже ни себе ни народ.

"Боримо се и добићемо боље и више него раније", рекао је и проценио да нико неће бити задовољан, да ником неће бити добро, јер се ствари у Србији не посматрају рационално, већ се све посматра из свог угла и интереса.

Истовремено је упозорио да ће се сви ти критичари ујединити и да ће се видјети да нема никакве разлике између Ðиласа и Обрадовића, "сецикеса који би да дођу на власт користећи Косово".

"Њима је свеједно да ли је Косово независно или ће се припојити Албанији", нагласио је он.

Вучић је рекао да ће њихово образложење за "наивну српску јавност" бити да не може референдум да се одржи у условима диктатуре.

"Ако не добијемо 50 одсто плус, онда референдум неће успети. Они мисле да су мене срушили тиме. Није проблем, али срушили сте земљу, нашу будућност, шансу да добијемо више него што имамо данас", објаснио је он.

Неће ту бити велике среће, ни радости, каже Вучић прогнозирајући исход решавања питања Косова и Метохије, али је подсетио да су његови претходници већ "овјерили" косовску независност пред Међународним судом правде, независност коју данас признаје око 100 земаља, те да данас немамо ништа.

Вучић је подсјетио да смо 1999. учествовали у оружаном сукобу, били нападнути, нисмо успели да своје циљеве у том одбрамбеном рату заштитимо и сачувамо.

"Неких 19 земаља најмоћнијих или јачи и снажнији од нас. Послије смо имали причу 'стандарди пре статуса' кренуо је у мартовски погром, па 2008.донета је одлука о независности. За 100 земаља већ 10 година имате независну државу, а 2010. И 2011.имали смо катастрофалну неодговорну политику Јеремића, Ðиласа, Јанковића, Тадића, и осталих. Стални Међународни суд правде је донео пресуду по којој је Косово стекло независност на легалан начин, на наше питање, на наш захтјев. Сада би неко да се то заборави, али неће друга страна и нико у свијету неће. За своје грешке морамо да плаћамо цијену", рекао је Вучић.

Рекао је да се на дневном нивоу Срби боре да нешто сачувају, да нешто имају на КиМ.

"Сви који нас свакодневно критикују знају да сам у праву. Ми Срби никада не волимо да посматрамо реалност, више волимо да живимо у сопственом свету и кажемо 'ја ћу да посматрам како хоћу', као што нисмо били спремни да се боримо око КиМ, осим да се једном окупимо у центру града и ништа не урадимо више од саопштења. Неки су 2011, кретени, објашњавали да смо победили у нечему, а онда су рекли 'нема везе, заборавите Косово'", казао је он и додао да су границу према српском народу поставили исти ти који га критикују данас и због чијих грешака сада имамо посљедице.

Извор: Тањуг

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Дјунта бл

08.07.2018 13:39

Ево га опет овај са Криптона! Има ли ико са мајке нам Земље?

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

08.07.2018 14:36

Било ста висе од аутономије Је бинго За србе

Name

ре X

08.07.2018 16:06

Направит ћу једну паралелу, Додик пре пар дана каже "ми имамо државу РС-у", види сада, шта мислиш да ли би за Србију био "бинго" када би Косово постало нешто као РС у БиХ??? Ја мислим да би то Србија објеручке прихватила и то би било равно великој побједи. Ова паралела јасно казује колико је РС држава, односно Баја по обичају лаже. Добро је Вучић рекао "ми волимо живети у неком свом свету" а реалност је сасвим другачија.

Name

Исток

08.07.2018 13:43

Покусавам да сагледам реалну слику. Веома "заудара " све сто стизе из Србије и од Вуцица. Засто ово казем ? Упознат сам са стање у Републици Српској. Тренутно се у њој напетост мозе "нозем сјеци" због неправедних односа у РС. Лосу ситуацију нецу образлагати , свима је јасна . Медјутим. Вијест о народном бунту у Бањалуци није пренио ни један медиј у Србији. Не буне се ескими вец постени и запостављени злостављани срби који су углавном уцесници рата , инвалиди рата и остали постени градјани. Буне се против мањине која је добар дио народа корумпирала незаконитим запосљавање , крадјом друствене имовине , злоупотребом слузбеног полозаја. И о томе МАТИЦА НИ РИЈЕЦИ да прозбори . Црква цути . Мајко мила у ста су се срби претворили. Све схватам ал ово не опрастам . Под утиском те евидентне ситуације , мислим да је Вуциц веома лос владар и да ради против интереса Срба и Српског националног интереса. Сматрам га играцем западних корпоративних сила као и Милорада. Њихово кокетирање са Путином је само покусај вјестог маневра. Мислим да им је циљ да Србију минимизирају територијално и да уступу непријатељима традиционалне српске просторе. Све зарад добијања лицних поена код запада и лицног богацења. О малигности Милорада Додика србија мора да зна , ал је изгледа , добар дио капитала Републике Српске отисао у сврхе лобирања доброг рејтинга Милорада Додика истоцно од Дрине. Дакле и Вуциц и Додик су издајници , и ниста им не треба вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Исток

08.07.2018 16:26

Тебе треба залити јер констркције које износис долазе из твог болесног мозга.

Name

ИСТОК

08.07.2018 19:08

Мозак Си бас бас кузис контас.Свака цаст за коментар.

Name

НИШТА ДРУГО?!

08.07.2018 13:44

Биће да се ради о 600 ЦЕДУЉИЦА, а не о 600 СТРАНИЦА А4 формата?! Јер за 600 страница треба бар 20 САТИ (600x2мин.);мислим на ОЗБИЉНО ЧИТАЊЕ!!! Биће да НЕ ЈЕДЕШ И НЕ СПАВАШ, како често изјављујеш!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

08.07.2018 15:31

Лаже као друг му и пријатељ Милорад. Посеже за референдумом као друг му Баја! Нису чиста посла, нешто лоше, по Србски народ, се иза брда ваља!?

Name

Ре

09.07.2018 12:11

Обећали он и Миле некакву Декларацију још у фебруару...још читају и смишљају изгледа.

Name

Разум

08.07.2018 13:48

Да су срби искрено жељели да одбране и сачувају Косово то су давно моги учинити, сада је касно. Између осталог они са Косова су за масне паре нуђене од шиптара продавали своју имовину. Шиптари то исто сада чине и на самом југу Србије, о чему онда причати више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.07.2018 13:48

А јадна цовјека кукала му мајка . Цовјек 10 година прица ниста није рекао. Питам се како је зивјети и лагати неколико милиона људи сваки дан. Сигурно није лако , ја сам лагао да имам сто кликера у куцу имао 20 па није лако изаци на крај са својим лазима. Досади, звоне дјеца на врата хоце да виде. На крају слазес заврсну, бацила ми мама , провалис се и нема те нигдје . Сви ти се смију, поклопис се по усима цутис и казес који ми је нецу ово висе никад. Па ни дјеца висе не вјерују у бајке а пола Србије вјерује , ста је ово са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

08.07.2018 13:59

Сејаклук, примитивизам и лака подкупљивост су довели до овог стања да се Србија све више и више смањује, а како видим смањиваће се још, кад се у потпуности стави тачка на Косово. Онда слиједи Санџак и Војводина. То сви знамо задњих 20 година, да се не лажемо. Према томе колико волиш и поштујеш своју земљу толико ћеш је и имати. Хрвати су били јединствени у свом циљу и очистили зељу од срба , чак оних дијелова гдје никад хрвати нису живјели, срби су пометени. У Федерцији БиХ срби главом бестрага одоше очишћено готово све од срба. Сви имају право на себе и своје , али срби и кад имају 100%-тну приику за свој интерес исти не умију да искористе, а прије свег да изартикулишу ваљано , а камоли да се боре за циљ, а циљ никад јасно дефиисн на националном нивоу. Србија је држава грађана по Уставу, а не срба, паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све мањи и мањи и тако ће бити

08.07.2018 14:33

Дошло је вријеме да у Србији не смијеш рећи да си србин, јер тим вријеђаш оне друге који нису срби, а живе у Србији, постојбини СРБА.. Па јеб*м ти српску политику , до чега нас доведе, да у сопственој кући ниси слободан. Док год Србија не буде држава СРБА јер се по србима зове СРБИЈА, а тек онда и држава осталих грађана, тај СРПСКИ народ неће напредовати. Поштуј своје и воли своје , јер је твоје и само твоје, земља твог народа. Поштуј и друге ал првенствено своје. Тако чувај своју државу. Не глуми модерна људска права и тобожну толеранцију , којом себи укидаш права у сопственој кући.

Name

зе Деду

08.07.2018 16:18

Могло је Деда другачије, а комплетан српски суноврат је кренуо великим Милошевићевим митингом на газиместану 1989. Милион Срба је клицало великом вођи, острашћени и наоштрени за ратове који ће услиједити, Каже Милошевић "ми смо у биткама и пред биткама, али оним политичким, мада ни оружане нису искључене", онда је настао делиријум а хлађење је кренуло тек "олујом" у Хрватској, даље је све историја.

Name

Стрина

08.07.2018 14:14

ВУЧИЋ = ДОДИК = ВУЧИЋ. ДВИЈЕ НЕМАНИ СРПСКОГ НАРОДА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаре

08.07.2018 15:21

Сви знају само критиковати,а нико не даје идеје. У томе је проблем,јер нико нема идеју или предлог за Косови. Па кад немате идеја и предлога,зашто критикујте!? Сви се нешто праве паметни,Боже драги какви смо ми то људи постали!?

Name

Ђорђе

08.07.2018 15:26

Баш тако...Послије Косова и Метохије, АВ са Додиком завршава предајом Републике Срске...

Name

Био Робот

08.07.2018 15:12

Референдум у којем ти бројис гласове као Мило и у којем све медије контролисес. Ипак, срби тебе заслузују па све по заслугама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

08.07.2018 15:21

Господине "свезнајуци " и " ванземаљски" Предсенице Вуцицу. Из Васег говора само неписмен цовек не разуме да цете признати Косово. Ко Вас на то тера ? Запад казе да је Косово независно. Ако је то тако, сто тера Србију да га призна ? Глас Србије по њихов схватању није битан. Верујте ми , референдум који најављујете це бити Вас политицки суноврат. Зиви били па видели..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвенкапа

08.07.2018 15:35

Све сто је он лицно потписао за вријеме свих својих мандата да да на увид народу , да видимо ста он то спасава , а ста је спасио. То би било фер , јер народ це да суди.

Name

Црвенкапа

08.07.2018 15:33

Да , да , а говорио је засто све народ мора да зна , као да је господин Вуциц робот или Бог. Веома рузно од њега , а народ има оци и уси .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвенкапа

08.07.2018 15:40

Он је све прице исприцао , када удари заврсницу онда це бити на народу да суди највецем издајнику . Нека он уради своје , а онда це народ своје. Цисто сумњам да це им бити лако , јер њих је мали број , а када народ полуди цувај се брале .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зука

08.07.2018 15:56

Добице Србија заједницу Србских опстина! Запад тјера Србију да преговара о нецему сто је по њима заврсена прица!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.07.2018 15:59

Мени је мука од ове прице и тровања! Па зар мислите да је ако Србија призна КиМ да је то све сто се тице њихових захтјева??? Сра це бити са Раске области, Бујановац, Медведја, Република Српска??

ОДГОВОРИТЕ