Туга до неба: Сарајево плаче

Три дјевојке Ајла Ибрица (18), Нађа Нерадин (17) и Лејла Оруч (17) изгубиле су живот у стравичној саобраћајној несрећи, која је шокирала јавност у Босни и Херцеговини и регији.

Босна и Херцеговина 01.07.2018 | 21:03
Туга до неба: Сарајево плаче
Дјевојке су погинуле након што се у петак у 18.25 БМW X5, којим је управљао њихов пријатељ Алмир Ејубовић (20), великом брзином закуцао у метални стуб на аутопуту А-1 у Бутилама. Казаљка на луксузном теренцу, у којем се налазило петеро младих, закуцала се на 244 километра на сат.

Из смрсканог возила које се скоро преполовило, тијела Ибрице и Нерадин, које су на мјесту погинуле, извукли су ватрогасци, који су морали резати лим. 

Лејла Оруч, која је још давала знаке живота, превезена је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС),  гдје је, нажалост, исте ноћи у 20.05 сати подлегла повредама приликом указивања љекарске помоћи. 

Љекари Клинике за анестезију и реанимацију КЦУС још се боре за живот Ајле Оруч (18), сестре настрадале Лејле Оруч. Возач БМW-а Алмир Ејубовић задобио је пријеломе пршљена лумбалног дијела кичме и носне кости те је задржан на лијечењу у Општој болници “Прим. др. Абдулах Накаш”. 



Извор близак истрази потврдио је да је основни узрок стравичне несреће управо енормно велика брзина којом се кретао БМW, за чијим је управљачем био неискусан возач. Да је у питању велика брзина, посвједочио  је и један од возача поред чијег је возила пролетио БМW. 

"Толико је брзо возио да се мој аутомобил заљуљао кад је прошао поред мене", испричао је саговорник.

У селу Врбања код Тарчина, гдје су живјеле Ајла Ибрица те сестре Лејла и Ајла Оруч влада мук. Испред куће Ибрице бројна родбина, пријатељи и комшије који су дошли да изразе саучешће неутјешној породици. 

Очајна мајка није у стању ни с ким да разговара, док је оца, иначе полицајца, тужна вијест затекла у Њемачкој, гдје борави на годишњем одмору. 

"Шта да вам кажемо, трагедија незапамћена. Колико смо упућени, Алмир је по њих дошао, јер су се договорили да изађу у град на кафу како би прославили рођендан Ајле Оруч. Њој је данас, заправо, рођендан, али су јуче (прекјуче, оп. а.) одлучили изаћи. Ето, није га прославила, као што неће ни наша Ајла Ибрица", кроз сузе причају Зикрет и Амер. 

Према њиховим ријечима, сви су се међусобно познавали још од првог разреда основне школе. 

"Све су заједно радиле, дружиле се и, ето, заједно отишле и у смрт. Ово је сада живот без живота", јецајући кажу стричеви Зикрет и Амер.

(СБ)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Исмир

01.07.2018 19:16

Све татини синови и дјеца ратних профитера, чуј ти хајвана 244 км/х возити , три млада живота одосе у земљу а за четврти се боре у клиничком центру, ух оца ти јебем малоумног , питам се ста ради полиција у овој земљи . Ово је срамота од државе. Породицама искрено сауцесце , не дај Боже никоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

01.07.2018 19:30

И за ово су полицајци криви? То што му је неко да ово ауто, што га ја неко одгојио бахатог, тај није крив? Шта треба полиција да уради? Мозете мало и ви у кући да радите с дјецом па неће морати полиција. Да га је зауставила, ви би рекли да малтретира недузне градјане, да су љубоморни... Све вам други крив, осим вас самих.

Name

Ре Боxон

01.07.2018 20:20

слазем се у потпуности.20 година и одмах у X5.Велика је одговорност на родитељима.

Name

Бл

01.07.2018 21:32

Цуј ста рафи полиција,е идоте један. Овога мајмуна сто је возио треба излијецити до краја,и онда из болнице директно у затвор са њим.

Name

Скептик

02.07.2018 09:03

Боxон, полиција треба да појача контроле поготово викендом. Међутим, они се само баве ко у по бијела дан има упаљене фарове или не. Проблем је што полиција НЕ ЗАУСТАВЉА возила БМWx5 и слична јер се боје да се не замјере неком криминалцу или тајкуну. Полиција се сноси барем пола кривице.

Name

ре Бл

02.07.2018 18:50

Јесте крива полиција, дзипове и скупа аута не заустављају неги биједу, гдје треба да патролирају нема их сарајевска полиција сједи по кафанама и саљава ракију, купили 100 Голфова 7 , умјесто да лове дивљаке који лудо возе они пису казне за паркирање, мафија управља градом и криминални кланови као у Београду, сто не ради полиција свој посао??? У Б.луци убијен Давид и појео вук магарца, да је ТИТОВА милиција пендреке би од ову олос ломили, каква наса полиција обицне тетке. Додји у Сарајево да видис гдје полиција убија вријеме, пију кафу на бензинским пумпама и једу пецење пи пецењарама уз литре ракије , зато и јесте овакво стање. Омладина се осилила у бијесним аутима , док неки немају за хљеба они се кофрце по граду, ал иста је слика у цијелој БИХ. Ста раде два Лукаца Драгана да ми је знати?!! У свему игра сто казес и куцни неодгој , има свега, у сваком слуцају треба полиција да строго казњава. Висе је омладине у БИХ страдало у саобрацајним него војника на ратистима у рату , јел се слазес? Зао ми је сваког ко страда, а љут сам на представнике закона сто нису строзији.

Name

Назалост

01.07.2018 19:25

Смо свједоци све висе оваквих удеса гдје су младје особе у питању.Питам се само гдје је родитељима памет па купују својој дјеци која су тек полозила јака и брза аута???Закон увести од полозеног возацког наредних 5 година ниста преко 90 коња возитити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост Младости

02.07.2018 04:34

Бабе су криве,ем крали, ем лагали,ем неправду сијали,дјеца им сад сефују по куци и да буде добро...аферими стигну.

Name

Данас

02.07.2018 06:06

Се све висе родитељи небаве васпитањем дјеце ,цесто задњ сазнају да су им дјеца у лосем друству,за овако бахацење полиција је немоцна ,пилиција није крива сто млади возе скупе дзипове ,бахте се по улицама,а најцесце кад покуса полиција интервенисати одмах се потегну везе и резултат је на залост губитак зивота.

Name

Миx

01.07.2018 19:35

Том дебилу би било најбоље да се убије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миx

02.07.2018 04:31

Има прелом пршљена, можда Бог хоће да остане у колицима, да нема пиродицу, да га воде у wц... да га читав његов жи от опомиње, ко зна.?

Name

Сведска

01.07.2018 20:27

Кад волан има контролу над возацем а не возац над воланом овако се трагицно заврси.Туга велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рецу Па Ста Буде

01.07.2018 21:21

Лаке природне дроге легализовати,инаце це нам омладина ,,изгорити,, од хемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

01.07.2018 21:43

Страсно, сацувај бозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

01.07.2018 21:46

Ако се сам не убије, стрпати ти га на доживотну робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрот

02.07.2018 05:32

За кандидате који хоце да полазу возацки испит треба увести провјере као за издавање одобрења за орузни лист,видите из изјава комсија да тај несретник није био погодан нити са главом добар, нема везе кубиказа аута он би ово урадио и са аутом са мање кс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тијана

02.07.2018 11:12

О, туго моја. Не дај Боже, не дај Боже никоме. Критерији наше омладине тотално су поремећени. Девојке воле скупа аута, брзу вожњу. То су "ин" момци. Ало, родитељи !!!! Чувајте децу, разговарајте с њима. Увек и увек и непрестано. И када их нервирате, Ви разговарајте. Мајко мила, туга невиђена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живлс

02.07.2018 14:26

Сачувај боже ову дјевојчицу да преживи имам двије кћерке тих година и рекла сам им да кад изадју у град иодлуче да санеким другом без мог одобрења сједну у ауто данегдје одудазабораве да више имају мајку јермладид данас немисле главом већ само нек