Тим "кенгура" у Русији: И, наравно, Кејхил!

Селектор Аустралије одредио је коначан списак путника за Мундијал.  Коначан списак Аустралије: Ту је дедица Кејхил, кога брига за остале? Холанђанин Ван Марвајк одредио путнике за Русију.

Фудбал 03.06.2018 | 18:45
Тим "кенгура" у Русији: И, наравно, Кејхил!
Аустралија је одабрала 23 играча који ће је представљати на Свјетском првенству Русији.

Тачније, селектор Берт ван Марвајк је тај који је одредио коначан списак, на којем се налази и ветеран Тим Кејхил.

Кејхилу, који има 38 година, то ће бити четврто учешће на Свјетском првентву у каријери.

Фудбалер, који је дебитовао у сениорском тиму Аустралије 2004, и од тада одиграо 105 мечева, био је члан репрезентације и на Мундијалима 2006, 2010. и 2014. године, и стријелац на сваком од њих.

И вечито симпатични Кенгури су одредили коначне путнике за Русију. Код њих нема полемике, селектор је странац, како пресече, тако им је...

Легендарни Аустралијанац Тим Кејхил (38) имаће прилику да забележи четврти наступ на светским првенствима у каријери пошто је уврштен у коначни списак од 23 фудбалера за Мундијал. Холанђанин Берт ван Марвијк разрешио је све дилеме после тријумфа у пријатељском окршају са Чешком (4:0).

Окосницу екипе чине солидни фудбалери који наступају у Енглеској - Миле Јединак (Астон Вила), Џексон Ирвајн (Хал), Масимо Луонго (КПР), Арон Муј (Хадерсфилд) су најзвучнија имена на списку. Ту су и увек опасно нападачи из Немачке Роби Крузе (Бохум) и Метју Леки (Херта), као и солидни фудбалер Селтика Том Рогић.

Отуда и оптимизам код аустралијског селектора.

"Сваки корак приликом избора играча био је тежак јер су сви кандидати уложил иневиђени напор. Верујем да ова група играча има квалитет да обрадује Аустралијанце и учини их поносним, да се покаже на највећој смотри светских фудбалера. Зато ћемо напорно радити и у наредне две недеље до почетка турнира", поручио је Ван Марвајк. 

Подсетимо, Кенгури се налазе у групи Ц заједно са Француском са којом играју први меч на турниру (16. јуна), као и са Данском и Перуом.

Ван Марвајк одлучио се за сљедећи састав:

Голмани: Бред Џонс (Фејенорд), Мет Рајан (Брајтон), Дени Вуковић (Генк).

Одбрана: Азиз Бехич (Бурса), Милош Дегенек (Јокохама), Метју Џурман (Сувон), Џејмс Мередит (Милвол), Џош Рисдон (Вестерн Сиднеј), Трент Сејнсбери (Грасхоперс).

Везни ред: Џексон Ирвајн (Хал), Миле Јединак (Астон Вила), Роби Крусе (Бохум), Масимо Луонго (Квинс Парк Ренџерс), Марк Миллиген (Ал Ахли), Арон Муј (Хадерсфилд), Том Рогић (Селтик), Тим Кејхил (Милвол).

Напад: Данијел Арзани (Мелбурн Сити), Томи Јурић (Луцерн), Метју Леки (Херта), Енди Набут (Урава), Димитри Петратос (Њукасл Џетс), Јејми Мекларен (Хибернијан).

Свјетско првенство у Русији почиње 14. јуна, а Аустралија ће играти у групи у којој ће наступати и селекције Француске, Данске и Перуа.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар