Tim "kengura" u Rusiji: I, naravno, Kejhil!

Selektor Australije odredio je konačan spisak putnika za Mundijal.  Konačan spisak Australije: Tu je dedica Kejhil, koga briga za ostale? Holanđanin Van Marvajk odredio putnike za Rusiju.

Fudbal 03.06.2018 | 18:45
Tim "kengura" u Rusiji: I, naravno, Kejhil!
Australija je odabrala 23 igrača koji će je predstavljati na Svjetskom prvenstvu Rusiji.

Tačnije, selektor Bert van Marvajk je taj koji je odredio konačan spisak, na kojem se nalazi i veteran Tim Kejhil.

Kejhilu, koji ima 38 godina, to će biti četvrto učešće na Svjetskom prventvu u karijeri.

Fudbaler, koji je debitovao u seniorskom timu Australije 2004, i od tada odigrao 105 mečeva, bio je član reprezentacije i na Mundijalima 2006, 2010. i 2014. godine, i strijelac na svakom od njih.

I večito simpatični Kenguri su odredili konačne putnike za Rusiju. Kod njih nema polemike, selektor je stranac, kako preseče, tako im je...

Legendarni Australijanac Tim Kejhil (38) imaće priliku da zabeleži četvrti nastup na svetskim prvenstvima u karijeri pošto je uvršten u konačni spisak od 23 fudbalera za Mundijal. Holanđanin Bert van Marvijk razrešio je sve dileme posle trijumfa u prijateljskom okršaju sa Češkom (4:0).

Okosnicu ekipe čine solidni fudbaleri koji nastupaju u Engleskoj - Mile Jedinak (Aston Vila), Džekson Irvajn (Hal), Masimo Luongo (KPR), Aron Muj (Hadersfild) su najzvučnija imena na spisku. Tu su i uvek opasno napadači iz Nemačke Robi Kruze (Bohum) i Metju Leki (Herta), kao i solidni fudbaler Seltika Tom Rogić.

Otuda i optimizam kod australijskog selektora.

"Svaki korak prilikom izbora igrača bio je težak jer su svi kandidati uložil ineviđeni napor. Verujem da ova grupa igrača ima kvalitet da obraduje Australijance i učini ih ponosnim, da se pokaže na najvećoj smotri svetskih fudbalera. Zato ćemo naporno raditi i u naredne dve nedelje do početka turnira", poručio je Van Marvajk. 

Podsetimo, Kenguri se nalaze u grupi C zajedno sa Francuskom sa kojom igraju prvi meč na turniru (16. juna), kao i sa Danskom i Peruom.

Van Marvajk odlučio se za sljedeći sastav:

Golmani: Bred Džons (Fejenord), Met Rajan (Brajton), Deni Vuković (Genk).

Odbrana: Aziz Behič (Bursa), Miloš Degenek (Jokohama), Metju Džurman (Suvon), Džejms Meredit (Milvol), Džoš Risdon (Vestern Sidnej), Trent Sejnsberi (Grashopers).

Vezni red: Džekson Irvajn (Hal), Mile Jedinak (Aston Vila), Robi Kruse (Bohum), Masimo Luongo (Kvins Park Rendžers), Mark Milligen (Al Ahli), Aron Muj (Hadersfild), Tom Rogić (Seltik), Tim Kejhil (Milvol).

Napad: Danijel Arzani (Melburn Siti), Tomi Jurić (Lucern), Metju Leki (Herta), Endi Nabut (Urava), Dimitri Petratos (Njukasl Džets), Jejmi Meklaren (Hibernijan).

Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinje 14. juna, a Australija će igrati u grupi u kojoj će nastupati i selekcije Francuske, Danske i Perua.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar