Зидана већ јуре!

Дојучерашњи тренер Реала послије изненадног одласка из Мадрида већ добио понуде из Енглеске и Италије, али велико је питање да ли ће ико успјети да га приволи да сљедеће сезоне настави тренерски посао.

Фудбал 03.06.2018 | 21:00
Зидана већ јуре!
Зинедин Зидан неочекивано је напустио клупу Реал Мадрида, само неколико дана пошто је са тим клубом освојио титулу Лиге шампиона.

"Екипи је потребна промјена како би наставила да побјеђује. Потребан је неко са другом методологијом рада и због тога сам одлучио да поднесем оставку", између осталог је рекао Зидан.

Зизу се још није пресабрао послије велике одлуке, а већ су стигле понуде.

Да ли је то изненађење? Па, није, с обзиром на то да се ради о врхунском стручњаку који се за кратко вријеме већ доказао. Он је током тренерске каријере, која траје тек двије и по године, већ освојио девет трофеја због чега је на мети многих клубова.

Шпански медији преносе да је први интересовање за довођење Зидана показао Челси, а у трку се укључио и његов бивши клуб Јувентус.

Они нису посустали упркос томе што је Француз рекао да жели да одмори наредне сезоне.

Британски медији преносе да је Челси стопирао преговоре са Италијаном Маурицијом Саријем због изненађујућег одласка Француза са клупе Реала и да "плавци" неће жалити новац да доведу Зидана.

Челси има менаџера - Антонија Контеа, али је он пред смјеном због промјењивих резултата минуле сезоне. Иако је практично договорена сарадња са Маурициом Саријем, обустављена је због Зидана. Италијан је сада постао друга опција.

Јувентус игра на другу карту - емоције, јер Зидан никада није крио да је уз Реал, тим из Торина његова друга кућа. Челници "Старе даме" вјерују да неће моћи да одбије њихов позив послије успјешних година које је као играч провео у том клубу.

Ипак, не треба заборавити да је Зидан досљедан у својим одлукама.

"Жељели смо да Зидан настави, али свако ко познаје Зизуа зна да је немогуће да га наговоримо да промијени одлуку", рекао је предсједник Реала Флорентино Перез послије одласка Зидана.

Ако је ријешио да сљедећу сезону проведе ван фудбала колика је вјероватноћа да га понуда неког клуба, ма колика била, натјера да промијени одлуку…

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар