Zidana već jure!

Dojučerašnji trener Reala poslije iznenadnog odlaska iz Madrida već dobio ponude iz Engleske i Italije, ali veliko je pitanje da li će iko uspjeti da ga privoli da sljedeće sezone nastavi trenerski posao.

Fudbal 03.06.2018 | 21:00
Zidana već jure!
Zinedin Zidan neočekivano je napustio klupu Real Madrida, samo nekoliko dana pošto je sa tim klubom osvojio titulu Lige šampiona.

"Ekipi je potrebna promjena kako bi nastavila da pobjeđuje. Potreban je neko sa drugom metodologijom rada i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku", između ostalog je rekao Zidan.

Zizu se još nije presabrao poslije velike odluke, a već su stigle ponude.

Da li je to iznenađenje? Pa, nije, s obzirom na to da se radi o vrhunskom stručnjaku koji se za kratko vrijeme već dokazao. On je tokom trenerske karijere, koja traje tek dvije i po godine, već osvojio devet trofeja zbog čega je na meti mnogih klubova.

Španski mediji prenose da je prvi interesovanje za dovođenje Zidana pokazao Čelsi, a u trku se uključio i njegov bivši klub Juventus.

Oni nisu posustali uprkos tome što je Francuz rekao da želi da odmori naredne sezone.

Britanski mediji prenose da je Čelsi stopirao pregovore sa Italijanom Mauricijom Sarijem zbog iznenađujućeg odlaska Francuza sa klupe Reala i da "plavci" neće žaliti novac da dovedu Zidana.

Čelsi ima menadžera - Antonija Kontea, ali je on pred smjenom zbog promjenjivih rezultata minule sezone. Iako je praktično dogovorena saradnja sa Mauriciom Sarijem, obustavljena je zbog Zidana. Italijan je sada postao druga opcija.

Juventus igra na drugu kartu - emocije, jer Zidan nikada nije krio da je uz Real, tim iz Torina njegova druga kuća. Čelnici "Stare dame" vjeruju da neće moći da odbije njihov poziv poslije uspješnih godina koje je kao igrač proveo u tom klubu.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Zidan dosljedan u svojim odlukama.

"Željeli smo da Zidan nastavi, ali svako ko poznaje Zizua zna da je nemoguće da ga nagovorimo da promijeni odluku", rekao je predsjednik Reala Florentino Perez poslije odlaska Zidana.

Ako je riješio da sljedeću sezonu provede van fudbala kolika je vjerovatnoća da ga ponuda nekog kluba, ma kolika bila, natjera da promijeni odluku…

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar