Савјетовали како да "смувате" Рускињу...!

Изазвали сексистички скандал! Фудбалски савез Аргентине (АФА) направио је велики сексистички скандал због којег је морао да упути званично извињење.

Фудбал 20.05.2018 | 12:00
Савјетовали како да "смувате" Рускињу...!
Аргентинци су у службеном документу који говори о руском језику и култури народа направили одељак у којем стоје упутства на који начин је могуће завести локалне припаднице лепшег пола.

"Како би требало да се понашате не би ли имали успеха код руских девојака? Рускиње, као и све друге девојке, воле када сте чисти, требало би да лепо миришете и да сте лепо одевени. Први утисак им је јако битан тако да би требало да обратите пажњу на ваш изглед", наводи се у службеном водичу.

Убрзо након тога документ је био повучен, али било је прекасно. Информације из документа, које су се брзо нашле на друштвеним мрежама, изазвале су прави скандал.

"Узимајући у обзир да су Рускиње прелепе, многи мушкарци само желе да их одведу у кревет, али и оне су људи који желе да се осећају важно и јединствено. Наш савет је да их третирате као особе", додатни су "савети".

Очекивано, уследиле су бројне критике, због којег је Савез повукао водич из употребе и јавно се извинио.

"Ступили смо у контакт са АФА и затражили објашњење. Овај текст је стигматичан према женама", изјавио је Клаудио Пресман, председник Националног института против дискриминације, ксенофобије и расизма.

"Била је ово ненамерна грешка. Никада није требало да тај одељак стоји у водичу. Када је стигла одлука, он је већ пуштен, али је убрзо уклоњен са свих платформи", стоји у саопштењу Фудбалског савеза Аргентине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар