Алегри о Јувентусу: Остајем - ако ме не отпусте!

Тренер "старе даме" окончао спекулације о евентуалном одласку са клупе седмоструког узастопног шампиона Италије. Прочитајте реакције након освајања седмог узастопног "скудета".

Фудбал 14.05.2018 | 19:45
Алегри о Јувентусу: Остајем - ако ме не отпусте!
Бројни медији из дана у дан "селе" тренера Јувентуса Масимилијана Алегрија у друге клубове, а након што је његов тим и званично одбранио титулу, стратег "старе даме" одлучио је да стави тачку на све приче о евентуалном одласку.

Наводно су за његове услуге били заинтересовани Челси и Арсенал, али од одласка у Лондон, бар за сада, нема ништа.

"Ако ме не отпусте, остајем у Јувентусу", јасно је Алегри ставио свима до знања да не планира да напусти Торино.

Алегри је синоћ, након 0:0 са Ромом на "Олимпику", са својим играчима прославио седму узастопну титулу у Серији А, само четири дана након што је у клупске витрине стигао и трофеј италијанског купа (у финалу 4:0 против Милана, такође у Риму).

Све до сада, Алегри је одбијао да говори о наводном одласку у енглеску Премијер лигу, а сада, када је првенство ријешено коло прије краја, одлучио је на прес конференцији да се "захвали" на понудама иностраним клубовима.

"Није у питању одлука о будућности, већ о планирању каква ће бити будућност Јувентуса. Након што окончамо славље, треба да сједнемо за сто 'хладне' главе и видимо шта даље. Када почне сљедећа сезона, сви крећемо од нуле и морамо наставити да се доказујемо", поручио је Макс Алегри.

Иако је током сезоне изгледало да би Интер и посебно Наполи, могли да скину "бјанконере" са врха, то се није десило.

Јувентус је ко зна који пут показао побједнички менталитет, менталну снагу, и на крају поново завршио испред свих.

"Срећан сам што смо затворили још једно поглавље и сада имамо седмицу да се одморимо. Било је заита тешко. Морамо да честитамо и Наполију, који нам је стварао притисак до самог краја. Напорно смо радили и сада имамо право да славимо", истакао је Алегри.

Дакле, четврту годину заредом, Јувентус је освојио дуплу круну, чиме је потврђена апсолутна доминација на "Чизми".

"Мотивација је увијек присутра у Јувентусу. Свако мора да ради на себи, постави професионалне циљеве. Али, на крају је сјајан осјећај, јер никада није лако да се побиједи. Сљедеће сезоне напустиће нас неки играчи, други ће доћи, али циљеви ће бити увијек исти - да у марту опет будемо у игри за све трофеје", закључио је стратег Јувентуса.

Титула је стигла нешто теже него претходних сезона, али чини се да у Јувентусу нису бринули нити једног тренутка.

"Наша највећа снага лежи у чињеници да смо остали мирни у свим ситуацијама. Корак по корак долазиш до главног циља. Ако те преплави ентузијазам, три дана касније доживјећеш колапс. Ако си много узбуђен и прате те промјене расположења, нећеш побиједити. Баланс је најбитнија ствар", истакао је трофејни стручњак.

МОЖДА СМО РУЖНИ И СТАРИ, АЛИ УВИЈЕК ПОБЈЕЂУЈЕМО

Ђорђо Кјулини мало је "боцнуо" Наполи, сматрајући да је чета Мауриција Сарија прерано почела да слави "скудето", што им се обило о главу.

"Сјајна и веома битна сезона ближи се крају. Исписали смо нове странице историје. Можда смо ружни, стари, тешко нас је 'убити', али увијек побјеђујемо. Остварили смо невјероватан успјех", рекао је искусни Кјелини, који синоћ због повреде није био у саставу.

Он је истакао да је кључни меч био против Интера, када се Јувентус успио вратити у посљедњих пет минута меча и заостатак 1:2 преокренути на огромно славље 3:2.

"Бојали смо се пораза у Милану, у другом полувремену, али сви они који су нас критиковали, само су нас додатно мотивисали. Нису смјели да повриједе наш понос. То је као драгоцјени серум за нас. Превише је људи који нису имали поштовања - све смо их побиједили. У животу мораш да покажеш респект, а они су почели прерано да славе."

БУФОН

И Кјелини је потврдио да ће легендарни голман Ђанлуиђи Буфон на крају сезоне отићи у заслужену пензију.

"Недостајаће ми Ђиђи, много. Али, овај тим увијек је био у стању да нађе нову мотивацију и новог лидера. То исто морамо поновити и сљедеће сезоне", поручио је сјајни дефанзивац.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар