Адебајорово ''љубавно писмо'' Реалу...

Најлепших шест месеци у каријери! Роналдо је сјајан, Марсело луд, а Рамоса сам учио енглески! Нападач из Тогоа говорио о времену проведеном у дресу краљевског клуба.

Фудбал 08.05.2018 | 14:00
Адебајорово ''љубавно писмо'' Реалу...
Емануел Адебајор је један од оних фудбалера који никога не остављају равнодушним и чије изјаве често знају да изађу ван клишеа. Момак из Тогоа је у разговору са новинаром Марке прилично детаљно објаснио са ким се најбоље слагао у сезони 2010/11 када је носио дрес Реала и зашто ће тај период памтити по добром.

“То је било само шест месеци, али најбољих у каријери. То искуство је нешто о чему ћу да причам деци”, рекао је Адебајор на почетку интервјуа за Марку.

Какав је био твој однос са Кристијано Роналдом?

“И даље имамо добар однос. Повремено разменио поруке. Крис је неко ко стално ради на себи, остаје последњи на тренингу, у теретани. Поред тога, стварно је сјајан момак, као и Марсело”.

И са њим си се лепо слагао?

“Уз Ебуеа са којим сам играо у Арсеналу, Марсело је најзабавнији момак са којим сам играо. Увек се шали и смеје… Такав је и на терену, уосталом то му је животни стил. Он је један од најбољих играча на свету на тој позицији.”

Како су те навијачи тако заволели иако су провео кратак период у клубу?

“И сам се запитам то понекад. Стварно не знам. Исто ми се десило у Турској. Можда зато што волим живот и што волим да се смејем. Поред тога што смо фудбалери, ми смо и жива бића. Зашто да не шириш срећу ако можеш”.

А Серхио Рамос?

“Често смо ишли заједно у теретану. Волео је да прича енглески, само тада није био баш добар. Сада је бољи. Ја сам га учио енглески а он мене шпански. Драго ми је због сви њих, видим да им добро иде”.

Шта ће бити у Кијеву у финалу Лиге шампиона?

“Реал Мадрид има све што је потребно да победи. Квалитетнија су и искуснија екипа и тешко их је изненадити”.

Да ли би могао једног дана да се вратиш у Шпанију?

“Никад не знате када ћете завршити каријеру. Имам још годину дана уговора у Турској и видећемо шта ће да се деси. Волим Шпанију у Шпанце”.

Играо си и са Геретом Бејлом у Тотенхему?

“Ја сам му први и рекао да би требало да иде у Мадрид. Био је веома млад, али је добро знао шта значи играти у краљевском клубу”.

Како си се слагао са Жозеом Мурињом?

“Веома добро, научио ме је доста тога. Увек се ‘зезао’ са нама у свлачионици, а онда би пред новинарима био другачији.  Не знам шта му се десило, био је другачија особа. Променио се”.

Шта те је конкретно научио Мурињо?

“Како да будем професионалац, усадио ми је победнички менталитет. Поред њега сам научио и да не касним на тренинге. Понекад ми је сатима објашњавао на видео снимцима шта морам да исправим. И то веома ценим. Волим га као тренера”, закључио је Адебајор.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар