Adebajorovo ''ljubavno pismo'' Realu...

Najlepših šest meseci u karijeri! Ronaldo je sjajan, Marselo lud, a Ramosa sam učio engleski! Napadač iz Togoa govorio o vremenu provedenom u dresu kraljevskog kluba.

Fudbal 08.05.2018 | 14:00
Adebajorovo ''ljubavno pismo'' Realu...
Emanuel Adebajor je jedan od onih fudbalera koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i čije izjave često znaju da izađu van klišea. Momak iz Togoa je u razgovoru sa novinarom Marke prilično detaljno objasnio sa kim se najbolje slagao u sezoni 2010/11 kada je nosio dres Reala i zašto će taj period pamtiti po dobrom.

“To je bilo samo šest meseci, ali najboljih u karijeri. To iskustvo je nešto o čemu ću da pričam deci”, rekao je Adebajor na početku intervjua za Marku.

Kakav je bio tvoj odnos sa Kristijano Ronaldom?

“I dalje imamo dobar odnos. Povremeno razmenio poruke. Kris je neko ko stalno radi na sebi, ostaje poslednji na treningu, u teretani. Pored toga, stvarno je sjajan momak, kao i Marselo”.

I sa njim si se lepo slagao?

“Uz Ebuea sa kojim sam igrao u Arsenalu, Marselo je najzabavniji momak sa kojim sam igrao. Uvek se šali i smeje… Takav je i na terenu, uostalom to mu je životni stil. On je jedan od najboljih igrača na svetu na toj poziciji.”

Kako su te navijači tako zavoleli iako su proveo kratak period u klubu?

“I sam se zapitam to ponekad. Stvarno ne znam. Isto mi se desilo u Turskoj. Možda zato što volim život i što volim da se smejem. Pored toga što smo fudbaleri, mi smo i živa bića. Zašto da ne širiš sreću ako možeš”.

A Serhio Ramos?

“Često smo išli zajedno u teretanu. Voleo je da priča engleski, samo tada nije bio baš dobar. Sada je bolji. Ja sam ga učio engleski a on mene španski. Drago mi je zbog svi njih, vidim da im dobro ide”.

Šta će biti u Kijevu u finalu Lige šampiona?

“Real Madrid ima sve što je potrebno da pobedi. Kvalitetnija su i iskusnija ekipa i teško ih je iznenaditi”.

Da li bi mogao jednog dana da se vratiš u Španiju?

“Nikad ne znate kada ćete završiti karijeru. Imam još godinu dana ugovora u Turskoj i videćemo šta će da se desi. Volim Španiju u Špance”.

Igrao si i sa Geretom Bejlom u Totenhemu?

“Ja sam mu prvi i rekao da bi trebalo da ide u Madrid. Bio je veoma mlad, ali je dobro znao šta znači igrati u kraljevskom klubu”.

Kako si se slagao sa Žozeom Murinjom?

“Veoma dobro, naučio me je dosta toga. Uvek se ‘zezao’ sa nama u svlačionici, a onda bi pred novinarima bio drugačiji.  Ne znam šta mu se desilo, bio je drugačija osoba. Promenio se”.

Šta te je konkretno naučio Murinjo?

“Kako da budem profesionalac, usadio mi je pobednički mentalitet. Pored njega sam naučio i da ne kasnim na treninge. Ponekad mi je satima objašnjavao na video snimcima šta moram da ispravim. I to veoma cenim. Volim ga kao trenera”, zaključio je Adebajor.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar