Олга побиједила бившу ГС шампионку!

На путу до главног жреба Мадрида! Млада српска тенисерка Олга Даниловић победила је бившу Гренд слем шампионку у дублу Катерину Бондаренко и прошла у последње коло квалификација за Мадрид.  Браво Олга! Млада тенисерка Србије успешно започела квалификације за мастерс у Мадриду.

Тенис 04.05.2018 | 19:30
Олга побиједила бившу ГС шампионку!
Даниловићева је, после преокрета, била боља од Украјинке са 3:6, 7:6(2), 6:2 за нешто више од два сата игре.

Српкиња тренутно заузима 255. место WТА ранг листе, а потенцијални пласман у главни жреб турнира Премијер мандатори категорије у Мадриду би јој знатно побољшао пласман.

У последњем колу квалификација на мегдан иде Белорускињи Арини Сабаленки, 47. играчици света, па ће јој бити потребна још једна велика победа да би успех био комплетиран.

Олга Даниловић добила је специјалну позивницу организатора за мастерс у Мадриду и искористила је велику прилику која јој се указала.

Српска тенисерка је забележила победу на старту квалификација и то после преокрета против далеко искусније и старије Катерине Бондаренко.

Олга Даниловић тријумфовала је резултатом 3:6, 7:6 (7:2), 6:2, после 129 минута игре.

Седамнаестогодишња српска играчица је у другом сету после раних брејкова на обе стране успела да избори тај-брејк, а онда одигра сјајно. Повела је 4:2, а онда је други пут освојила поен на сервис противнице и са укупно поена у низу стигла до изједначења у сетовима.

Након тога, Даниловићева која је 255. на WТА листи, у потпуности је преузела инцијативу против 77. тенисерке света. Повела је 4:0 и сигурно очувала предност против 14 година старије Бондаренко.

Олга ће у последњем колу квалификација одмерити снаге са Белорускињом Арином Сабаленко, тренутно 47. играчицом света.

Она је била успешнија од домаће такмичарке Карлоте Мартинез Сирез (6:1, 7:6), такође добитнице "вајлд" карте за турнир у Мадриду.

"Мутуа Мадрид Опен" званично почиње 5. маја и трајаће до 12, а игра се за наградни фонд од 6,685,828 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар