Olga pobijedila bivšu GS šampionku!

Na putu do glavnog žreba Madrida! Mlada srpska teniserka Olga Danilović pobedila je bivšu Grend slem šampionku u dublu Katerinu Bondarenko i prošla u poslednje kolo kvalifikacija za Madrid.  Bravo Olga! Mlada teniserka Srbije uspešno započela kvalifikacije za masters u Madridu.

Tenis 04.05.2018 | 19:30
Olga pobijedila bivšu GS šampionku!
Danilovićeva je, posle preokreta, bila bolja od Ukrajinke sa 3:6, 7:6(2), 6:2 za nešto više od dva sata igre.

Srpkinja trenutno zauzima 255. mesto WTA rang liste, a potencijalni plasman u glavni žreb turnira Premijer mandatori kategorije u Madridu bi joj znatno poboljšao plasman.

U poslednjem kolu kvalifikacija na megdan ide Beloruskinji Arini Sabalenki, 47. igračici sveta, pa će joj biti potrebna još jedna velika pobeda da bi uspeh bio kompletiran.

Olga Danilović dobila je specijalnu pozivnicu organizatora za masters u Madridu i iskoristila je veliku priliku koja joj se ukazala.

Srpska teniserka je zabeležila pobedu na startu kvalifikacija i to posle preokreta protiv daleko iskusnije i starije Katerine Bondarenko.

Olga Danilović trijumfovala je rezultatom 3:6, 7:6 (7:2), 6:2, posle 129 minuta igre.

Sedamnaestogodišnja srpska igračica je u drugom setu posle ranih brejkova na obe strane uspela da izbori taj-brejk, a onda odigra sjajno. Povela je 4:2, a onda je drugi put osvojila poen na servis protivnice i sa ukupno poena u nizu stigla do izjednačenja u setovima.

Nakon toga, Danilovićeva koja je 255. na WTA listi, u potpunosti je preuzela incijativu protiv 77. teniserke sveta. Povela je 4:0 i sigurno očuvala prednost protiv 14 godina starije Bondarenko.

Olga će u poslednjem kolu kvalifikacija odmeriti snage sa Beloruskinjom Arinom Sabalenko, trenutno 47. igračicom sveta.

Ona je bila uspešnija od domaće takmičarke Karlote Martinez Sirez (6:1, 7:6), takođe dobitnice "vajld" karte za turnir u Madridu.

"Mutua Madrid Open" zvanično počinje 5. maja i trajaće do 12, a igra se za nagradni fond od 6,685,828 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar