Крунићеву зауставила Томљановићева у Рабату!

Први рекет Србије поражен у полуфиналу од Томљановићеве.  Александра Крунић, најбоље рангирана српска тенисерка, поразом од Аустралијанке Ајле Томљановић остала је без финала турнира у Рабату.

Тенис 04.05.2018 | 18:30
Крунићеву зауставила Томљановићева у Рабату!
Александра Крунић ипак није успела да се пласира у финале WТА турнира у Рабату пошто су је са 2:0 савладала Ајла Томљановић. Аустралијанка рођена у главном граду Хрватске је славила са 2:0, по сетовима 7:5 и 6:2.

Имала је наша играчица предност брејка у првом делу меча, сервирала за вођство у сетовима, али је тада поклекла и препустила иницијативу супарници пореклом из Загреба. Очигледно шокирана испуштеном шансом Крунићева је одмах на почетку другог дела сусрета поново препустила свој сервис протиувници који је ова сачувала до краја.

Александра је добро отворила меч, повела са 5:3, али онда долази до наглог пада концентрације. Сервирала је за сет при резултату 5:4, пропустила две сет лопте, и изгубила све гемове до краја првог дела игре.

Ајла је моментум и добру игру пренела и у други сет, у коме Српкиња није узела ни један једини гем на свој сервис. Аустралијанка је направила чак четири брејка, а сервис испустила два пута, те меч привела крају за један сат и четрдесет минута игре.

Томљановићева ће се у финалу састати са бољом из дуела између Белгијанке Елиз Мертенс и Тајванке Су Веи Хсеих. Наредни турнир наше најбоље тенисерке је Мадрид где у првом колу игра против Викторије Азаренке.

Наградни фонд турнира у Мароку је 250,000 долара.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар