Krunićevu zaustavila Tomljanovićeva u Rabatu!

Prvi reket Srbije poražen u polufinalu od Tomljanovićeve.  Aleksandra Krunić, najbolje rangirana srpska teniserka, porazom od Australijanke Ajle Tomljanović ostala je bez finala turnira u Rabatu.

Tenis 04.05.2018 | 18:30
Krunićevu zaustavila Tomljanovićeva u Rabatu!
Aleksandra Krunić ipak nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Rabatu pošto su je sa 2:0 savladala Ajla Tomljanović. Australijanka rođena u glavnom gradu Hrvatske je slavila sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:2.

Imala je naša igračica prednost brejka u prvom delu meča, servirala za vođstvo u setovima, ali je tada poklekla i prepustila inicijativu suparnici poreklom iz Zagreba. Očigledno šokirana ispuštenom šansom Krunićeva je odmah na početku drugog dela susreta ponovo prepustila svoj servis protiuvnici koji je ova sačuvala do kraja.

Aleksandra je dobro otvorila meč, povela sa 5:3, ali onda dolazi do naglog pada koncentracije. Servirala je za set pri rezultatu 5:4, propustila dve set lopte, i izgubila sve gemove do kraja prvog dela igre.

Ajla je momentum i dobru igru prenela i u drugi set, u kome Srpkinja nije uzela ni jedan jedini gem na svoj servis. Australijanka je napravila čak četiri brejka, a servis ispustila dva puta, te meč privela kraju za jedan sat i četrdeset minuta igre.

Tomljanovićeva će se u finalu sastati sa boljom iz duela između Belgijanke Eliz Mertens i Tajvanke Su Vei Hseih. Naredni turnir naše najbolje teniserke je Madrid gde u prvom kolu igra protiv Viktorije Azarenke.

Nagradni fond turnira u Maroku je 250,000 dolara.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar