Званично: Стивен Џерард је тренер Глазгов Ренџерса!

Много му верују. . .  Па да видимо и то. . . ! Стиви Џи, дебитујеш већ сутра! Први тренерски изазов за легенду Ливерпула биће у Шкотској.

Фудбал 04.05.2018 | 19:15
Званично: Стивен Џерард је тренер Глазгов Ренџерса!
Раније него што је то могло да се очекује, Стивен Џерард се вратио у фудбал и започео нову каријеру. Ливерпулова икона је данас и званично потврђен као нови тренер Глазгов Ренџерса!

Легенда у легендарном клубу. Биће занимљиво...

Џерард је потписао уговор на четири године што значи да на Ајброксу имају велико поверење у њега и да га желе на дуже стазе. С обзиром на тренерско неискуство, значиће му овако поверење управе Ренџерса.

Џерард ће са радом почети када се заврши актуелна сезона.

„Велика ми је част што сам изабран за следећег тренера Глазгов Ренџерса. Имам огромно поштовање према овом клубу, његовој традицији и историји. Једва чекам да почнем са радом у клубу и да наставимо са успесима којих је било много кроз историју“, рекао је Џерард.

Он је играчку каријеру завршио пре годину и по дана у Лос Анђелес Галаксију, а пре тога је скоро цео живот носио дрес Ливерпула у којем је стекао статус митског капитена.

Од прошлог априла је био запослен у Ливерпуловој омладинској академији и то му је за сада једино тренерско искуство. Он је тек други Енглез који је сео на клупу славног шкотског клуба, а пре њега је то био Марко Ворбартон од 2015. до 2017. године.

Највећи ривал Џерарду и Ренџерсима ће бити шампион Селтик који се клупе предводи његов бивши тренер из Ливерпула, Брендан Роџерс.

Две године након завршетка играчке каријере - нови изазов!

Стивен Џерард (37) прихватио је понуду Глазгов Ренџерса и потписао четворогодишњи уговор са најтрофејнијим шкотским клубом, званично је саопштено на њиховом сајту.

"Пресрећам сам што сам нови менаџер Ренџерса. Имам велико поштовање према овом клубу, историји и традицији. Не могу да дочекам почетак овог путовања са Ренџерсом и надамо се да ћемо наставити с успесима које је овај клуб кроз историју бележио", казао је Џерард.

Некадашњи фудбалер Ливерпула стиже у клуб дан пред дуел са Килмарноком (16.00) који је важан Ренџерсу (65) у борби за друго место поред Хибернијана (65) и Абердина (68).

Килмарнок предводи Стив Кларк, некадашњи помоћник у Ливерпулу кога Џерард веома добро познаје, док ће му највећи ривал наредне сезоне свакако бити актуелни шампион Селтик који води његов некадашњи тренер са "Енфилда" - Брендан Роџерс.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар