Zvanično: Stiven Džerard je trener Glazgov Rendžersa!

Mnogo mu veruju. . .  Pa da vidimo i to. . . ! Stivi Dži, debituješ već sutra! Prvi trenerski izazov za legendu Liverpula biće u Škotskoj.

Fudbal 04.05.2018 | 19:15
Zvanično: Stiven Džerard je trener Glazgov Rendžersa!
Ranije nego što je to moglo da se očekuje, Stiven Džerard se vratio u fudbal i započeo novu karijeru. Liverpulova ikona je danas i zvanično potvrđen kao novi trener Glazgov Rendžersa!

Legenda u legendarnom klubu. Biće zanimljivo...

Džerard je potpisao ugovor na četiri godine što znači da na Ajbroksu imaju veliko poverenje u njega i da ga žele na duže staze. S obzirom na trenersko neiskustvo, značiće mu ovako poverenje uprave Rendžersa.

Džerard će sa radom početi kada se završi aktuelna sezona.

„Velika mi je čast što sam izabran za sledećeg trenera Glazgov Rendžersa. Imam ogromno poštovanje prema ovom klubu, njegovoj tradiciji i istoriji. Jedva čekam da počnem sa radom u klubu i da nastavimo sa uspesima kojih je bilo mnogo kroz istoriju“, rekao je Džerard.

On je igračku karijeru završio pre godinu i po dana u Los Anđeles Galaksiju, a pre toga je skoro ceo život nosio dres Liverpula u kojem je stekao status mitskog kapitena.

Od prošlog aprila je bio zaposlen u Liverpulovoj omladinskoj akademiji i to mu je za sada jedino trenersko iskustvo. On je tek drugi Englez koji je seo na klupu slavnog škotskog kluba, a pre njega je to bio Marko Vorbarton od 2015. do 2017. godine.

Najveći rival Džerardu i Rendžersima će biti šampion Seltik koji se klupe predvodi njegov bivši trener iz Liverpula, Brendan Rodžers.

Dve godine nakon završetka igračke karijere - novi izazov!

Stiven Džerard (37) prihvatio je ponudu Glazgov Rendžersa i potpisao četvorogodišnji ugovor sa najtrofejnijim škotskim klubom, zvanično je saopšteno na njihovom sajtu.

"Presrećam sam što sam novi menadžer Rendžersa. Imam veliko poštovanje prema ovom klubu, istoriji i tradiciji. Ne mogu da dočekam početak ovog putovanja sa Rendžersom i nadamo se da ćemo nastaviti s uspesima koje je ovaj klub kroz istoriju beležio", kazao je Džerard.

Nekadašnji fudbaler Liverpula stiže u klub dan pred duel sa Kilmarnokom (16.00) koji je važan Rendžersu (65) u borbi za drugo mesto pored Hibernijana (65) i Aberdina (68).

Kilmarnok predvodi Stiv Klark, nekadašnji pomoćnik u Liverpulu koga Džerard veoma dobro poznaje, dok će mu najveći rival naredne sezone svakako biti aktuelni šampion Seltik koji vodi njegov nekadašnji trener sa "Enfilda" - Brendan Rodžers.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar