КК Партизан: Кокошков је понос наше кошарке!

КК Партизан пожелео је срећу Игору Кокошкову на месту главног тренера НБА лигаша, Финикс Санса.  Партизан: Игоре, поносни смо! "Пуно среће и успеха у најјачој лиги на свету", наводи се на сајту Партизана.

Кошарка 04.05.2018 | 15:30
КК Партизан: Кокошков је понос наше кошарке!
Кокошков је први европски стручњак који ће бити главни тренер неке НБА екипе.

Он је већ 18 година у САД, чије држављанство има од 2010. године, али је на почетку тренерске каријере водио и јуниоре Партизана, крајем прошлог века.

Кошаркашки клуб Партизан изразио је изузетан поносан поводом великог успеха Игора Кокошкова, бившег тренера млађих категорија црно-белих који је овог маја постао је постао главни тренер неког НБА рођен у Европи.

Црно-бели су Кокошкову честитали на ангажману у Финикс Сансима и пожелели му срећу у том тиму, који би на јунском драфту евентуално право избора са прве позиције вероватно потрошио на словеначку сензацију из Реал Мадрида, Луку Дончића.

Кокошков је својевремено радио са јуниорима Партизана, а ушао је у историју као први главни тренер неког НБА тима, који је рођен ван Северне Америке. Пре тога, 46-годишњи Београђанин остао је упамћен као први странац асистент тренера у америчкој развојној "Г" лиги, потом и први неамерички асистент тренера у НБА.

"Партизан је изузетно поносан на овај велики успех Игора Кокошкова који на најлепши начин представља нашу кошарку широм света. На почетку своје блиставе тренерске каријере, нови шеф стручног штаба Финикс Санса је радио и са јуниорима Партизана, где је стигао након боравка у ОКК Београду. Игоре, пуно среће и успеха у најјачој лиги на свету", наводи се на сајту Партизана.

Кокошков је прошлог лета са репрезентацијом Словеније направио изненађење и освојио Европско првенство у Турској.

Он је у НБА лиги био помоћни тренер у Лос Анђелес Клиперсима, Детроиту, Финиксу, Кливленду, Орланду и Јути.

Финикс је ове сезоне имао скор од 21 победе и 61 пораза, најгори у НБА лиги, а други најгори у историји франшизе.

Потез Санса је поздравио и легендарни играч тима из Финикса Стив Неш, као и капитен репрезентације Словеније Горан Драгић, којем је Кокошков био селектор на путу ка титули првака Европе прошле јесени.

Кокошкову је честитао и најталентованији словеначки и европски кошаркаш Лука Дончић, који ће бити један од кандидата за избор са високе позиције на предстојећем НБА драфту, на којем ће Санси имати највише шанси за првог (25%) или једног од прва три пика (62,4%).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар