KK Partizan: Kokoškov je ponos naše košarke!

KK Partizan poželeo je sreću Igoru Kokoškovu na mestu glavnog trenera NBA ligaša, Finiks Sansa.  Partizan: Igore, ponosni smo! "Puno sreće i uspeha u najjačoj ligi na svetu", navodi se na sajtu Partizana.

Košarka 04.05.2018 | 15:30
KK Partizan: Kokoškov je ponos naše košarke!
Kokoškov je prvi evropski stručnjak koji će biti glavni trener neke NBA ekipe.

On je već 18 godina u SAD, čije državljanstvo ima od 2010. godine, ali je na početku trenerske karijere vodio i juniore Partizana, krajem prošlog veka.

Košarkaški klub Partizan izrazio je izuzetan ponosan povodom velikog uspeha Igora Kokoškova, bivšeg trenera mlađih kategorija crno-belih koji je ovog maja postao je postao glavni trener nekog NBA rođen u Evropi.

Crno-beli su Kokoškovu čestitali na angažmanu u Finiks Sansima i poželeli mu sreću u tom timu, koji bi na junskom draftu eventualno pravo izbora sa prve pozicije verovatno potrošio na slovenačku senzaciju iz Real Madrida, Luku Dončića.

Kokoškov je svojevremeno radio sa juniorima Partizana, a ušao je u istoriju kao prvi glavni trener nekog NBA tima, koji je rođen van Severne Amerike. Pre toga, 46-godišnji Beograđanin ostao je upamćen kao prvi stranac asistent trenera u američkoj razvojnoj "G" ligi, potom i prvi neamerički asistent trenera u NBA.

"Partizan je izuzetno ponosan na ovaj veliki uspeh Igora Kokoškova koji na najlepši način predstavlja našu košarku širom sveta. Na početku svoje blistave trenerske karijere, novi šef stručnog štaba Finiks Sansa je radio i sa juniorima Partizana, gde je stigao nakon boravka u OKK Beogradu. Igore, puno sreće i uspeha u najjačoj ligi na svetu", navodi se na sajtu Partizana.

Kokoškov je prošlog leta sa reprezentacijom Slovenije napravio iznenađenje i osvojio Evropsko prvenstvo u Turskoj.

On je u NBA ligi bio pomoćni trener u Los Anđeles Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti.

Finiks je ove sezone imao skor od 21 pobede i 61 poraza, najgori u NBA ligi, a drugi najgori u istoriji franšize.

Potez Sansa je pozdravio i legendarni igrač tima iz Finiksa Stiv Neš, kao i kapiten reprezentacije Slovenije Goran Dragić, kojem je Kokoškov bio selektor na putu ka tituli prvaka Evrope prošle jeseni.

Kokoškovu je čestitao i najtalentovaniji slovenački i evropski košarkaš Luka Dončić, koji će biti jedan od kandidata za izbor sa visoke pozicije na predstojećem NBA draftu, na kojem će Sansi imati najviše šansi za prvog (25%) ili jednog od prva tri pika (62,4%).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar