Јувентусова тиха патња - Алваро Мората!

Прва понуда отишла у Лондон, исти сценарио као са Костом! За релативно мали новац првак Италије планира обнову сарадње са шпанским центарфором, Челси извлачи уложено.

Фудбал 04.05.2018 | 19:00
Јувентусова тиха патња - Алваро Мората!
Статистички, најбољи учинак имао је у Мадриду, али играчки је процветао у Торину, те није чудо што се Алваро Мората налази у озбиљним плановима Јувентусових руководилаца. Челници Старе даме припремају терен за евентуални повратак шпанског центарфора, покушавајући да искористе његову не баш сјајну сезону у дресу Челсија.

Мората је, без сумње, квалитетан нападач, међутим, Премијер лига је очигледно превише захтевна за њега. Бар у првој сезони. Иако је добро почео и постигао неколико важних голова, Шпанац се временом утопио у просечност тима Антонија Контеа који ће, сва је прилика, остати без пласмана у Лигу шампиона и потребна му је реконструкција на лето. Те промене захватиће и Морату који тражи начин да се врати у некадашњу форму и зато Јуве делује као највећи кандидат да га ангажује. Опет.

С тим што ће покушати да искористи исту формулу као кад се с Бајерном договарао око Дагласа Коста. Тад је Бразилца најпре довео на позајмицу (6.000.000 евра), уз обавезан откуп уговора (40.000.000). Показало се као сјајна варијанта, јер је крилни везиста у обе сезоне био један од играча који су правили разлику. Директор Бепе Марота је већ кренуо у акцију и доставио на Стамфорд бриџ понуду од 15.000.00 евра на име позајмице за наредну сезону, с тим да би на њеном крају били у обавези да купе некадашњег шпица Реала за обештећење од 45.000.000 евра. Дакле, укупно 60.000.000 евра.

На тај начин би и Челси извукао скоро сва средства која је пре десет месеци уложио у потпис Морате, плативши Реал Мадриду 66.000.000 евра.

Мората је опција још за Пари Сен Жермен (под условом да Единсон Кавани промени средину) и Бајерн (ако оде Роберт Левандовски), чак се помиње и Милан (мало вероватно, јер Росонери неће играти Лигу шампиона), али Јувентус је први фаворит. Између осталог, због чињенице да је Алварова супруга Италијанка, али и да је током две сезоне у Торину сјајно функционисао у нападу и дао 27, а наместио 19 голова, иако није био увек стартни шпиц.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар