Juventusova tiha patnja - Alvaro Morata!

Prva ponuda otišla u London, isti scenario kao sa Kostom! Za relativno mali novac prvak Italije planira obnovu saradnje sa španskim centarforom, Čelsi izvlači uloženo.

Fudbal 04.05.2018 | 19:00
Juventusova tiha patnja - Alvaro Morata!
Statistički, najbolji učinak imao je u Madridu, ali igrački je procvetao u Torinu, te nije čudo što se Alvaro Morata nalazi u ozbiljnim planovima Juventusovih rukovodilaca. Čelnici Stare dame pripremaju teren za eventualni povratak španskog centarfora, pokušavajući da iskoriste njegovu ne baš sjajnu sezonu u dresu Čelsija.

Morata je, bez sumnje, kvalitetan napadač, međutim, Premijer liga je očigledno previše zahtevna za njega. Bar u prvoj sezoni. Iako je dobro počeo i postigao nekoliko važnih golova, Španac se vremenom utopio u prosečnost tima Antonija Kontea koji će, sva je prilika, ostati bez plasmana u Ligu šampiona i potrebna mu je rekonstrukcija na leto. Te promene zahvatiće i Moratu koji traži način da se vrati u nekadašnju formu i zato Juve deluje kao najveći kandidat da ga angažuje. Opet.

S tim što će pokušati da iskoristi istu formulu kao kad se s Bajernom dogovarao oko Daglasa Kosta. Tad je Brazilca najpre doveo na pozajmicu (6.000.000 evra), uz obavezan otkup ugovora (40.000.000). Pokazalo se kao sjajna varijanta, jer je krilni vezista u obe sezone bio jedan od igrača koji su pravili razliku. Direktor Bepe Marota je već krenuo u akciju i dostavio na Stamford bridž ponudu od 15.000.00 evra na ime pozajmice za narednu sezonu, s tim da bi na njenom kraju bili u obavezi da kupe nekadašnjeg špica Reala za obeštećenje od 45.000.000 evra. Dakle, ukupno 60.000.000 evra.

Na taj način bi i Čelsi izvukao skoro sva sredstva koja je pre deset meseci uložio u potpis Morate, plativši Real Madridu 66.000.000 evra.

Morata je opcija još za Pari Sen Žermen (pod uslovom da Edinson Kavani promeni sredinu) i Bajern (ako ode Robert Levandovski), čak se pominje i Milan (malo verovatno, jer Rosoneri neće igrati Ligu šampiona), ali Juventus je prvi favorit. Između ostalog, zbog činjenice da je Alvarova supruga Italijanka, ali i da je tokom dve sezone u Torinu sjajno funkcionisao u napadu i dao 27, a namestio 19 golova, iako nije bio uvek startni špic.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar