Рома хоће Блекија! Нека окрену добро познати број...

Талентовани Србин међу три појачања која је нациљао спортски директор Монћи.

Фудбал 04.05.2018 | 13:00
Рома хоће Блекија! Нека окрену добро познати број...
Каква сезона за Николу Блекија Миленковића! Какав успон каријере за годину и кусур дана! Пре годину и по је ушао у  Партизанову стартну поставу, а сада га жели полуфиналиста Лиге шампиона!

Утицајни дневник Коријере дела сера јавља да се талентовани српски штопер налази на листи жеља Роминог спортског директора Монћија. Шпански трансфер гуру и један од највећих ловаца на таленте у светском фудбалу уме да нањуши потенцијалне звезде и самим тим је велика ствар што се Миленковић нашао у његовом фокусу. Осим нашег младог репрезентативца, Монћи жели и његовог саиграча из Фјоренинте,Жордана Веретуа и бразилског офанзивца Андерсона Талиску, позајмљеног из Бенфике у Бешикташ.

Миленковић је једно од откровења сезоне у Серији А. Дошао је летос као неискусни таленат који је у Србији имао тек једну сезону сениорског фудбала у ногама, али се испоставило да је Фјорентина погодила његовом куповином за 5.100.000 евра. На почетку му је, као и свим младим новајлијама из иностранства било потребно време да се уклопи и навикне на озбиљнији ниво, високе тактичке захтеве италијанског фудбала и жестоку конкуренцију.

Кад је похватао конце после неколико месеци и аклиматизовао се на нову средину и саиграче, постао је незамењив. На последњих десетак мечева је стандардан, било као штопер, било као десни бек. Свеједно да ли у формацији са тројицом или четворицом у последњој линији. Миленковић игра све! И ради то добро... У недељу вече је био међу најбоље оцењеним играчима у победи над Наполијем, Дриса Мертенса је спаковао у џеп.

„Било је тешко са Мертенсом, али сваком дефанзивцу је тешко с њим. Пре утакмице се посебно припремим за сваког ривала и овога пута је испало добро. Показали смо велики карактер и ову победу посвећујемо сећању на нашег покојног капитена Атсорија“, рекао је Миленковићпосле победе.

Недавно се спекулисало да је неименовани клуб из Шпаније заинтересован за Миленковића и да је Фјорентина одредила цену од 30.000.000 евра. За Рому је вероватно спреман исти одговор. Вучица ће скоро сигурно наредног лета доводити појачања у последњој линији. Поготово ако оде Костас Манолас и ту се отвара простор за Миленковићев трансфер.

Рома је заинтересована, а све детаљне инфромације о Миленковићу може да добије и на једној добро познатој адреси у Србији. Код Ивана Томића. Бивши тренер Партизана је тај који је Миленковића гурнуо у ватру и лансирао га у Хумској. А као некадашњи играч Роме и потом спортски директор црно-белих је претходних година често био на вези са бившим клубом. Не мали број пута су из Роме звали Томића да се распитају о карактеристикама појединих српских фудбалера, јер веома цене његово мишљење. Није искључено да су се код Томића већ распитали и о Блекију.

Фјорентина ће вероватно покушати да задржи српског дефанзивца и не планира продају после само једне сезоне, али ако стигне понуда која се не одбија... Миленковић би могао стопама Матије Настасића који је у Фиренци изасрато у једног од најбољих младих штопера на свету пре него што је прешао у Манчестер Сити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар