ШПА: Ко је покварио Севиљу?!

Многи ће прст упрети ка Монтели. . . Леванте изборио опстанак победом против Севиље, Лукић "асистент"! Фудбалери Левантеа и наредне сезоне играће у шпанској Примери пошто су вечерас на свом терену првом мечу 35. кола победили Севиљу са 2:1.  

Фудбал 27.04.2018 | 23:44
ШПА: Ко је покварио Севиљу?!
Вечерашњим тријумфом стекли су недостижних 12 бодова предности у односу на Депортиво Лакоруњу, која ће највероватније наредне сезоне играти у Сегунди.

Голове за победу Левантеа постигли су Марти Родјер у 11. минуту и Хосе Моралес у 74. на асистенцију српског интерационалца Саше Лукића.

Једини погодак за Севиљу постигао је Карлос Фернандес у 16. минуту.

Леванте је 16. са 40 бодова, док је Севиља седма да 48.

Свака част Винћенцу Монтели за елиминацију Манчестер Јунајтеда, свака част и за избацивање Атлетико Мадрида из Купа краља, али италијанског стручњака, на његову жалост, нико неће памтити по та два подвига, већ по чињеници да под његовом палицом Севиља први пут после пет година неће играти Европу! Далеко од тога да је све исзгубљено, наде за Андалужане још има, међутим по тренутним трендовима у Примери, форми пре свега, улога фаворита у тој трци за Лигу Европе иде на плећа Хетафеа. 

Севиља је вечерас пала у предграђу Валенсије и тако наставила ужасну серију без победе. Ово је девети меч у низу на коме Монтелин тим није успео да добије, заправо пост траје управо од тог тријумфа на Театру снова у Манчестеру. Као да су његови пулени те вечери помислили да су урадили све што је требало ове сезоне и - отишли на паузу.  

С друге стране, Леванте је буквално "подивљао" у финишу сезоне. Ово му је трћи везани тријумф после ког навијачи коначно могу да одахну, јер опстанак је обезбеђен. Чак и да Депортиво у недељу добије Барсу, Леванте ће имати девет бодова вишка три кола пре краја, а како му је гол разлика неупоредиво боља - вечерас су заправо све дилеме отклоњене. 

Стрелци за Леванте били су Роџер Марти и Хозе Луис Моралес. Леп, али узалудан гол за госте, испоставиће се, дело је Карлоса Фернандеза.  

Севиљу до краја очекују градски дерби са Бетисом, окршај са Реал Мадридом, те Сосиједадом и Алавесом. Хетафе има лакши распоред - Ђирона, Лас Палмас, Малага и Атлетико Мадрид. 

ШПАНИЈА 1 - 35. КОЛО

Петак
Леванте - Севиља 2:1 (1:1)
/Марти 11, Моралес 74 - Карлос Фернандес 16/

Извор: Б92/Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар