ŠPA: Ko je pokvario Sevilju?!

Mnogi će prst upreti ka Monteli. . . Levante izborio opstanak pobedom protiv Sevilje, Lukić "asistent"! Fudbaleri Levantea i naredne sezone igraće u španskoj Primeri pošto su večeras na svom terenu prvom meču 35. kola pobedili Sevilju sa 2:1.  

Fudbal 27.04.2018 | 23:44
ŠPA: Ko je pokvario Sevilju?!
Večerašnjim trijumfom stekli su nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na Deportivo Lakorunju, koja će najverovatnije naredne sezone igrati u Segundi.

Golove za pobedu Levantea postigli su Marti Rodjer u 11. minutu i Hose Morales u 74. na asistenciju srpskog interacionalca Saše Lukića.

Jedini pogodak za Sevilju postigao je Karlos Fernandes u 16. minutu.

Levante je 16. sa 40 bodova, dok je Sevilja sedma da 48.

Svaka čast Vinćencu Monteli za eliminaciju Mančester Junajteda, svaka čast i za izbacivanje Atletiko Madrida iz Kupa kralja, ali italijanskog stručnjaka, na njegovu žalost, niko neće pamtiti po ta dva podviga, već po činjenici da pod njegovom palicom Sevilja prvi put posle pet godina neće igrati Evropu! Daleko od toga da je sve iszgubljeno, nade za Andalužane još ima, međutim po trenutnim trendovima u Primeri, formi pre svega, uloga favorita u toj trci za Ligu Evrope ide na pleća Hetafea. 

Sevilja je večeras pala u predgrađu Valensije i tako nastavila užasnu seriju bez pobede. Ovo je deveti meč u nizu na kome Montelin tim nije uspeo da dobije, zapravo post traje upravo od tog trijumfa na Teatru snova u Mančesteru. Kao da su njegovi puleni te večeri pomislili da su uradili sve što je trebalo ove sezone i - otišli na pauzu.  

S druge strane, Levante je bukvalno "podivljao" u finišu sezone. Ovo mu je trći vezani trijumf posle kog navijači konačno mogu da odahnu, jer opstanak je obezbeđen. Čak i da Deportivo u nedelju dobije Barsu, Levante će imati devet bodova viška tri kola pre kraja, a kako mu je gol razlika neuporedivo bolja - večeras su zapravo sve dileme otklonjene. 

Strelci za Levante bili su Rodžer Marti i Hoze Luis Morales. Lep, ali uzaludan gol za goste, ispostaviće se, delo je Karlosa Fernandeza.  

Sevilju do kraja očekuju gradski derbi sa Betisom, okršaj sa Real Madridom, te Sosijedadom i Alavesom. Hetafe ima lakši raspored - Đirona, Las Palmas, Malaga i Atletiko Madrid. 

ŠPANIJA 1 - 35. KOLO

Petak
Levante - Sevilja 2:1 (1:1)
/Marti 11, Morales 74 - Karlos Fernandes 16/

Izvor: B92/Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar