Кина - Видео: Пиксијева луда побједа!

Преокрет, ВАР, два пенала у судијској надокнади и деконцентрисани Игало! Гуангџоу РИФ стигао до тријумфа против Чангчунга - 2:1.

Фудбал 31.03.2018 | 16:15
Кина - Видео: Пиксијева луда побједа!
Добио је јак шамар од Шангаја, али Драган Стојковић Пикси је у првом мечу, после репрезентативне паузе, наставио да корача стазама успеха. После велике драме, пенала и црвених картона, његов Гвангџоу РИФ успео је да направи проекрет и савлада Чангчунг Јатаји - 2:1.

Прави трилер меч виђен је овог јутра у Кини. Тим Драгана Стојковића  Пиксија је био надигран у првом полувремену, чак је Чангчунг стигао до предности средином другог полувремена. Срећом по Стојковића па нападач домаћег тима, Нигеријац Игало, није имао дан. Промашивао је из свих позиција.  На крају није преизнат његов  погодак у 99.минуту. Много тога смо видели у сусрету између Гуангџоуа и Јатајиа. Чак три пенала, гол у судијској надокнади и на послетку ВАР. Лудо да луђе не може.



Пренула се екипа српског стручњака, а мач и погача били су рукама странаца Захавија и Бразилца Ренатиња. Изрелац је у стилу тренера Стојковића извео слободан ударац у 77.минуту. Пефектно је савио лопту преко живог зида и донео изједначење.

Био је то увод у драму. Гунагџоу је кренуо свим силама напред. Прштало је у шеснестерцу домаћина, највише у другом минуту судијске надокнаде. После центаршута са десне стране Ренатињо је погодио пречку главом, лопта му се поново одбила и поново је - погодио пречку. Покушао је још једном, а на гол линији је лопту руком зауставио Ју Реји. Гледао са снимак и то потврдио.

Гунагџоу је то искористио и преко сигурно Ренатиња стигао до предности. Међутим, ту није био крај иузбуђењима. Већ у наредном нападу досуђен је пенал за Чангчун. Одбранио је ударац голман Гунагџоуа, на лопту је натрчао Игало и сместио је у мрежу. Није вредело. Нигеријац је раније ушао у шеснестерац, показао је то ВАР. Погодак је поништен.

Тим Драгана Стојковића Пиксија има девет бодова после четири кола и налази се на деоби другог места.

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар