Пешић доводи Радуљицу у Барселону?

Српски репрезентативац Мирослав Радуљица могао би да појача Барселону и замени повређеног Серафана, преноси Спорт.  Тај сценарио врло је могућ у скоријем периоду, преноси каталонски "Спорт".

Кошарка 01.04.2018 | 15:15
Пешић доводи Радуљицу у Барселону?
Како се наводи, тренер Каталонаца Светислав Пешић инсистира на довођењу новог центра, а кандидати су Радуљица, ове сезоне члан Ђангсуа и Џастин Хамилтон, који такође игра у Кини.

Пешић тренутно на позицији "петице" има само хрватског репрезентативца Антеа Томића.

Српски репрезентативац налази се у најужем избору за место центра у каталонском тиму, које је упражњено изостанком Кевина Серафина.

Француз је већ дуже време ван строја због повреде, а операција колена, која је заказана за сутра, извесно ће га удаљити са терена бар у наредна три месеца.

Тренер Каталонаца Светислав Пешић због тога тражи најбоље решење за позицију петице, уз Анту Томића, а чини се да би могао да га пронађе у Кини.

Како преноси каталонски "Спорт" у опцији су два имена - Мирослав Радуљица, кошаркаш Ђиангсу Драгонса, и Џастин Хамилтон, који наступа за Пекинг Даксе.

Радуљица има богато искуство играња у великим европским тимовима као што су Ефес, Партизан, Алба Берлин, Панатинаикос и Армани, а једну сезону наступао је и у НБА лиги, у екипи Милвокија. Ове сезоне у екипи Ђиангсуа у просеку је бележио 21,8 поена и 10 скокова по мечу.

Хамилтон је већ са успехом наступао у АЦБ лиги, у тиму Валенсије у сезони 2015/2016, а након тога био је на мети неколико европских тимова, укључујући и Барселону. Упркос томе, одлучио је да се врати у НБА лигу, где је већ раније покушао да пронађе ангажман, али без успеха. Провео је сезону у Бруклин Нетсима, али је после трејда у Торонто одмах напустио САД и одлучио прошле године у јулу да се опроба у Кини.

У екипи Дакса играо је важну улогу и у просеку је бележио 24,6 поена и 11 скокова по утакмици.

Пекинг Дакси, као и Радуљичин Ђиангсу Драгонс, завршили су недавно такмичење у кинеском шампионату елиминацијом у четвртфиналу плеј-офа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар