Пет најмлађих милијардера на свијету према Форбсу

Форбс је објавио листу најбогатијих људи на свету. Оно што је привукло посебну пажњу јесте да се међу милијардерима нашло неколико младих особа.

Занимљивости 10.03.2018 | 12:55
Пет најмлађих милијардера на свијету према Форбсу
Тренутно најмлађи милијардери су двадесетједногодишња Александра Андресен и њена сестра, двадесетдвогодишња Катарина. Богатство и једне и друге је процењено на 1.4 милијарде долара. 

Међу пет најмлађим милијардерима, троје живе у Норвешкој. 

5. Џон Колисон (27) - Милијарду долара 

Након што је напустио Харвард Колисон је са братом основао "Страјп", амерички сервис за плаћање путем интернета. Иако су рођени у Ирској, раде и живе у Сан Франциску, где се налази и компанија. Вредност њихове компаније процењена је на 9.2 милијарде долара.

4. Иван Спигел (27) - 4.1 милијарду долара 

Спигел је са другом са Станфорда 2011. године направио апликацију за размену фотографија Снепчет. Када се њихова апликација постала једна од најтраженијих, Спигел је постао најмлађи извршни директор јавне компаније. Око 170 милиона људи свакодневно користи Снепчет.

3. Густав Магнар Вицо (24) - 1.9 милијарди долара 

Вицо поседује скоро половину норвешке рибарске компаније "Салмар", једне од највећих светских произвођача лососа. Његов отац Густав Вицо, који још увек води компанију, дао му је удео 2013. године. Док његов отац управља компанијом, Густав се бави улагањем у покретну имовину и стартапове.

2. Катарина Андресен (22) - 1.4 милијарди долара 

Други најмлађи милијардер на свету, млађа од ње је њена сестра Александра. Андресенове су наследиле 42 одсто породичне инвестиционе компаније Ферд. Њихов отац и даље управља компанијом.

1. Александра Андерсен (21) - 1.4 милијарди долара 

Најмлађа је милијардерка на свету са својом 21 годином. Њихова компанија је активни инвеститор на нордијској берзи.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мили

12.03.2018 04:45

Лопови и лазљивци стосу покрале од јадног народа до рата су биле фукара када мунира бакира и оне данас имају богаство

ОДГОВОРИТЕ