Лулић рекао НЕ Просинечком!

Селектор БиХ Роберт Просинечки надао се да може да убиједи Сенада Лулића да се врати међу "змајеве", али је добио негативан одговор.

Фудбал 09.03.2018 | 17:15
Лулић рекао НЕ Просинечком!
Сенад Лулић, капитен римског Лација, дефинитивно више неће играти за фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине.

Како су за Анадолију рекли из стручног штаба националног тима БиХ, селектор Роберт Просинечки и поред велике жеље, приликом јучерашње посјете Риму није успио увјерити Лулића да промијени одлуку, те је члан ”небеско плавих” потврдио опроштај од дреса популарно званих ”змајева”.

Лулић је одлуку о повлачењу из репрезентације донио 29. децембра прошле године када је упутио писмо у ФСБиХ у којем је, између осталог, истакао да је ”дошло вријеме да каже збогом”.

”Животне одлуке се никада не доносе преко ноћи, поготово када је ријеч о љубави, као што је моја љубав према Босни и Херцеговини и дресу земље коју волим. Међутим, вријеме је за збогом”, писао је тада Лулић челницима ФСБиХ и руководству репрезентације БиХ.

За фудбалску ”А” репрезентацију БиХ одиграо је 57 утакмица и постигао четири гола. Лулић је био члан бх. државног тима који је наступио на Свјетском првенству у Бразилу 2014. године.

У наредним данима Просинечки ће покушати договорити састанак и са Ведадом Ибишевићем у Берлину, како би нападача Херте покушао увјерити да се, ипак, врати игрању за репрезентацију БиХ, за коју је постигао најважније голове у њеној историји.

Ибишевић је у септембру прошле године изјавио да се опрашта од репрезентације БиХ, што је учинио 10. октобра послије утакмице са Естонијом у Талину (2:1) у посљедњем колу квалификација за СП у Русији. На утакмици у Талину бивши селектор Мехмед Баждаревић наградио га је капитенском траком за сва дугогодишња бриљантна достигнућа у дресу БиХ.

У ФС БиХ планирали су да уприличе званични опроштај за неколицину најзаслужнијих дугогодишњих репрезентативаца БиХ у пријатељској утакмицу са Црном Гором, која ће се 28. маја од 18 часова одиграти на стадиону Билино поље у Зеници.

Међу славним ”змајевима” којима ће тада бити одато признање за наступе у националном тиму бит ће капитен екипе на Мундијалу у Бразилу Емир Спахић, садашњи чланови стручног штаба бх. репрезентације Елвир Рахимић, Кенан Хасагић, Менсур Мујџа, очито и Сенад Лулић и још неки... Можда и Ведад Ибишевић, сходно исходу разговора са Просинечким.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар