ГРЧ: Два пенала за реми у дербију Атине!

ПАО слави судију! Фудбалери Олимпијакоса и Панатинаикоса ремизирали су 1:1 у великом дербију Атине, пред празним трибинама Караискакиса.  Два пенала, један непостојећи и преоштри црвени картон: Без победе у великом грчком дербију! Реми у Пиреју (1:1), профитирали ПАОК и АЕК.

Фудбал 05.03.2018 | 11:15
ГРЧ: Два пенала за реми у дербију Атине!
Оба гола постигнута су из пенала, а више задовољства за радост свакако имају гости који су пораз избегли три минута пре краја, и то са играчем мање.

Олимпијакос је повео у 62. минуту када је Оиконому оборио Ансарифада и добио директан црвени картон, а Костас Фортунис био сигуран са 11 метара.

Домаћин је јурио "оверу" победе па је 12 минута пре краја напад освежио Урош Ђурђевић, али ПАО у самом финишу добија такође пенал. 

Енгелс обара Инсуу на линији казненог простора, а судија Евангелу показује на белу тачку упркос великим протестима домаћина који су сматрали да је само слободан ударац. 

Муније није испустио овај "поклон", погађа мрежу у 87. минуту за коначних 1:1. ПАО је овом победом вероватно дефинитивно избацио градског ривала из борбе за титулу. 

Трећепласирани Олимпијакос има пет бодова мање од ПАОК, а седам иза лидера градског ривала АЕК, који додуше има меч више.



Олимпијакос је пропустио велику прилику да искористи кикс ПАОК-а, пошто је у великом грчком дербију ремизирао са Панатинаикосом (1:1), иако је у последњих пола сата играо са играчем више.

Утакмицу су обележила два једанаестерца, од којих је онај за госте у 87. минуту био непостојећи, с обзиром да се радило о фаулу ван 16 метара, али се чини и да је искључење Евангелоса Икономуа у 60. минуту било престрого.

На крају, највише су профитирали ПАОК и АЕК, који ће се извесно борити за шампионски трофеј у самој завршници сезоне.

Погодак за домаћина у 61. минуту дао је Фортунис, док је изједначење поставио Меније у 87. минуту. Бивши нападач Партизана Урош Ђурђевић у игру је ушао у 78. минуту.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар