GRČ: Dva penala za remi u derbiju Atine!

PAO slavi sudiju! Fudbaleri Olimpijakosa i Panatinaikosa remizirali su 1:1 u velikom derbiju Atine, pred praznim tribinama Karaiskakisa.  Dva penala, jedan nepostojeći i preoštri crveni karton: Bez pobede u velikom grčkom derbiju! Remi u Pireju (1:1), profitirali PAOK i AEK.

Fudbal 05.03.2018 | 11:15
GRČ: Dva penala za remi u derbiju Atine!
Oba gola postignuta su iz penala, a više zadovoljstva za radost svakako imaju gosti koji su poraz izbegli tri minuta pre kraja, i to sa igračem manje.

Olimpijakos je poveo u 62. minutu kada je Oikonomu oborio Ansarifada i dobio direktan crveni karton, a Kostas Fortunis bio siguran sa 11 metara.

Domaćin je jurio "overu" pobede pa je 12 minuta pre kraja napad osvežio Uroš Đurđević, ali PAO u samom finišu dobija takođe penal. 

Engels obara Insuu na liniji kaznenog prostora, a sudija Evangelu pokazuje na belu tačku uprkos velikim protestima domaćina koji su smatrali da je samo slobodan udarac. 

Munije nije ispustio ovaj "poklon", pogađa mrežu u 87. minutu za konačnih 1:1. PAO je ovom pobedom verovatno definitivno izbacio gradskog rivala iz borbe za titulu. 

Trećeplasirani Olimpijakos ima pet bodova manje od PAOK, a sedam iza lidera gradskog rivala AEK, koji doduše ima meč više.



Olimpijakos je propustio veliku priliku da iskoristi kiks PAOK-a, pošto je u velikom grčkom derbiju remizirao sa Panatinaikosom (1:1), iako je u poslednjih pola sata igrao sa igračem više.

Utakmicu su obeležila dva jedanaesterca, od kojih je onaj za goste u 87. minutu bio nepostojeći, s obzirom da se radilo o faulu van 16 metara, ali se čini i da je isključenje Evangelosa Ikonomua u 60. minutu bilo prestrogo.

Na kraju, najviše su profitirali PAOK i AEK, koji će se izvesno boriti za šampionski trofej u samoj završnici sezone.

Pogodak za domaćina u 61. minutu dao je Fortunis, dok je izjednačenje postavio Menije u 87. minutu. Bivši napadač Partizana Uroš Đurđević u igru je ušao u 78. minutu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar