ЗОИ: Љути навијачи пријетили смрћу Канађанки Бутен!

Ким Бутен је у узбудљивој трци на 500 метара у брзом клизању стигла четврта, али је накнадно освојила бронзу јер је Јужнокорејка Чои Мин-Јеонг дисквалификована.

Остали спортови 16.02.2018 | 08:30
ЗОИ: Љути навијачи пријетили смрћу Канађанки Бутен!
Након освојене бронзане медаље у брзом клизању на кратке стазе у финалној трци на 500 метара Канађанки Ким Бутен љути јужнокорејски навијачи преко друштвених мрежа упутили су претње смрћу.

Бутен је у узбудљивој трци на 500 метара стигла као четврта, али је накнадно освојила бронзу јер је Јужнокорејка Чои Мин-Јеонг дисквалификована.

Јужнокорејским навијачима посебно је засметало што је Бутен, након што је сазнала да је освојила бронзу, славила са својим колегама из канадске репрезентације.

Бутен је била присиљена да блокира своје налоге на Инстаграму и Тwиттеру, јер је профил био "затрпан" претећим и погрдним порукама Јужнокорејанаца. Локални медији су објавили да је добила најмање 10.000 порука.

Реаговао је и Међународни олимпијски комитет који је издао саопштење у којем захтева од јавности да "поштује спортисте".

"Нико од нас не може да контролише друштвене мреже, а јавност има право да каже шта хоће. Међутим, тражимо од свакога да поштује спортисте и њихов труд", поручио је МОК преко портпарола Марка Адамса.

Златну медаљу у тој трци освојила је Италијанка Аријана Фонтана, а сребрну Холанђанка Јара ван Керкхоф.

Брзо клизање на кратке стазе омиљени је олимпијски спорт домаћина игара, јер је у њему Јужна Кореја освојила 43 од својих 55 медаља на Зимским олимпијским играма.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар