Сјећања Марка Гобељића на луду јесен...

Загревам се пред Арсенал и питам се шта ћу да играм?! У Краснодару је требало да играм десног бека, а онда Милоје види Вандерсона на супртној страни и каже: Гобеља, хајде ти тамо. . .

Фудбал 05.02.2018 | 15:15
Сјећања Марка Гобељића на луду јесен...
Када недостаје задњи везни - хајде Гобеља! Када недостаје леви бек - опет Гобеља! Када треба да одмори неко од стандардних крила - опет Гобеља!

Када питате играче о квалитетима рођеног Краљевчанина рећи ће вам да се тако позитиван лик ретко среће!

Када питате навијаче, алергичне на скупу куповину играча из домаћих клубова, рећи ће вам да је Марко Гобељић један од најбољих потеза у летњем прелазном року.

Када га данас питате на којој позицији игра, он уз осмех одговара: "Не знам"... Међутим, поносан је на луду јесен и сопствени ролеркостер на теренима од Београда до Краснодара.

"Да ми је неко од најбољих другара пре шест месеци рекао да ћу играти левог бека у Звезди и то против Арсенала, рекао бих им да се дрогирају. Али има та прича о мени на левом беку историју. Играли смо у Краснодару, Анђелко је осетио болове у 70. минуту. Првобитан план је био да уђем десно, а да Жуле оде лево. Међутим, Милоје је видео Вандерсона на тој страни. Каже он мени: Иди тамо Гобеља", прича Звездин универзалац за МОЗЗАРТ Спорт.

После тога је успешно обавио задатак и на првом вечитом дербију, затим више него достојно заменио Милана Родића на Емирејтсу и Келну.

"Баш сам поносан како сам то одрадио, па видели сте колика ми је слика изашла у енглеским новинама (смех прим.аут). Још су ставили наслов Бетмен због мог доњег веша. Шалу на страну, сад сам се навикао да имам све улоге. Надам се да ће тако бити и на пролеће".

Дуго се у вулкану великих очекивања пекао и пред београдски сусрет са Арсеналом. Изашао је на терен као да ће од првог минута бити у постави.

"Сећате се, тада је Канга имао проблем са мишићем. Није се знало до последњег тренутка да ли ће бити у постави. Због тога се нас 12 загревало. Ја сам би ту за не дај боже, ако Канга не буде могао. Гледам онај тим и размишљам: Добро, шта ћу ја да играм ако Канга не буде могао. Вероватно ће се Крстичић померити горе, а ја да пеглам са Донлалдом".

На бројку од 26 утакмица у Звездином дресу може да буде поносан.

"Није то једини податак. Не знам ко је израчунао, али сам се баш осетио срећу када сам на МОЗЗАРТУ видео да као леви бек у првом вечитом дербију нисам изгубио ниједан дуел. Опет сам играо левог бека, сударао се са Јанковићем и Ђурђевићем. Екстра је све испало. Невероватно како су ми се слагале коцкице".

Та његова поливалентност има историју још из крушевачког Напретка.

"Тамо сам био десни бек. Један тренинг, други тренинг... И онда тадашњи тренер Напретка Драган Ивановић одлучи да ме стави горе. Био сам неки полушпиц, дао онај гол Звезди. Тада сам упао у око јавности. Можда не би дошао у Звезду и преживео све ово да тада нисам заблистао на Маракани".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар