Електрични Јагуар дебитује 1. марта

Јагуар је објавио нове детаље уочи премијере свог првог аутомобила на струју, модела И-Паце.

Информационе технологије 31.01.2018 | 13:46
Електрични Јагуар дебитује 1. марта
Продукцијски Јагуар И-Паце базиран је на истоименом концепту из 2016, а компанија је објавила видео са тестирања претпродукцијских аутомобила у Шведској, у условима екстремно ниских температура (око -40°Ц).

Како би се изборио са таквим ситуацијама, И-Паце има електронски систем који омогућава возачу да пре вожње припреми своје возило у зависности од климатских услова и температуре ваздуха, како би се из аутомобила извукао максимум перформанси и што већа могућа аутономија кретања.

У Јагуару кажу да ће возач моћи да изврши подешавања карактеристика возила, али и времена пуњења батерија, путем мултимедијалног ИнЦонтрол система у самом возилу, као и помоћу смартфон апликације.

Аутомобил ће имати систем за брзу допуну електричном енергијом, тако да се батерије могу напунити до 80% капацитета за 45 минута или чак краће, саопштили су из компаније.

Јагуар за сада није објавио друге детаље, али познато је да је концептни И-Паце опремљен батеријом од 90 кWх и електричним мотором од 400 кс (294 кW) и 700 Нм. За убрзање из места до стотке концепту је потребно око 4 с, а са пуним батеријама може да пређе и преко 500 км.

Онлине премијера Јагуара И-Паце заказана је за 1. март, а након тога аутомобил ће бити представљен публици на женевском ауто-салону.



Б 92
фото:интернет

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брод

31.01.2018 22:13

У односу на електрични аутомобил произведен у РС, овај је нула. Бивши министар Ковачевић са електричним аутомобилом произведеним у РС за 4 секунде вожње дошао заједно са јаранима до 1 000 000 км

ОДГОВОРИТЕ