Анализа: Роналдо вс Флорентино...!

Превара или кукњава с разлогом? Две тачке пуцања и два клуба која могу да га приуште! Да ли је дошло време за растанак Португалца и Реала?

Фудбал 17.01.2018 | 22:00
Анализа: Роналдо вс Флорентино...!
Догорело  је до - растанка. Да се ова вест појавила пре годину или две вероватно би важила за таблоидну или улазила у сферу научне фантастике, док је данас више него реална, па чак и извесна: Кристијано Роналдо жели да оде из Реала!

Овога пута стварно.

Португалац је, јавља Ас, обавестио неколико саиграча да игра последњу сезону у дресу Краљевског клуба и да ће на лето напустити стадион „Сантјаго Бернабеу“. Све под образложењем да се осећа превареним и(ли) изданим од стране председника Флорентина Переза. Јавна је тајна да су односи Роналда и Переза све само не идеални - иако га је управо први човек клуба довео у Мадрид 2009. године - а према наводима тиражног дневника, погоршани су у другој половини 2017. и почетком ове године. Што се поклапа са непрепознатљивом формом Португалца.

Наводно, две су тачке пуцања. Прва је обећање Флорентина Переза после финала Лиге шампиона у Кардифу, кад је ЦР7 с два гола потпио Јувентус, да повећати плату првој звезди екипе. Што се до дана данашњег није десило. Роналдо и даље игра под важећим уговором, обновљеним новембра 2016. на основу којег зарађује 21.000.000 евра по сезони. Што је, у свету модерног фудбала, недовољна количина новца ако се имају у виду примања Лионела Месија (50.000.000 евра) и Нејмара (36.000.000 евра). Кристијано сматра да заслужује више, посебно што је прошле сезоне блистао и најзаслужнији је за освајање Примере, Лиге шампиона и титуле клупског првака света. А нови уговор му није понуђен.

„Ако постоји могућност, желео бих да се пензионишем у Мадриду. Не зависи то од мене, нисам ја газда клуба“, изјавио је после освајања пете Златне лопте.

Флорентино га није чуо. Можда није ни желео. У сваком случају то је ударило на сујетуРоналда, који председнику замера и што летос није довео Килијана Мбапеа у Реал, него је једном од најбољих младих нападача на свету оставио просотр за договор са Пари Сен Жерменом. Осим тога, наводи Ас, разочаран је што у Краљевски клуб нису стигла појачања светске класе, а актуелна сезона у којој се и сам Роналдо и тим Зинедина Зидана муче потврдили су да им је потребна свежа крв. И дебела реконструкција.

Ас уверава да је Роналдо преломио да се врати у Манчестер јунајтед и да су на Олд Трафорду свесни те информације. С тим што ваља имати на уму да су Кристијано и Жозе Мурињо заратили 2014. после одласка тренера, па је питање да ли желе опет да сарађују, али како обојица имају истог агента, Жоржа Мендеса, и пошто у пословном свету не постоје емоције већ само интереси, нико се не би изненадио да се 33-годишњи нападач врати на место успеха.

Други клуб који себи може да приушти Кристијана Роналда је Пари Сен Жермен. Питање је да ли жели, јер има млађег и за наредну деценију пројектованог Нејмара. Ако се Бразилцу буде остајало на Парку принчева толико дуго. Мада, и тамо ведри и облачи Жорж Мендес, а с обзиром да је позната Реалова жеља да доведе Нејмара, ко сме да гарантује да башРоналдо неће бити укључен у ту трансакцију. Посебно кад се има у виду да га шпанске власти сваки час притискају оптужбама за утају пореза, па је и летос претио одласком.

Уз, ипак, једно „али“.

Овако је „кукао“ и запомагао и 2012, чак јавно причао „нисам срећан“, а онда му се вратио осмех на лице кад му је Флорентино Перез први пут подебљао уговор.

Тактика да Кристијано Роналдо избокусје већу плата (у Манчестеру му је повећали пет пута за шест година) или му се стварно смучио Реал?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар