Analiza: Ronaldo vs Florentino...!

Prevara ili kuknjava s razlogom? Dve tačke pucanja i dva kluba koja mogu da ga priušte! Da li je došlo vreme za rastanak Portugalca i Reala?

Fudbal 17.01.2018 | 22:00
Analiza: Ronaldo vs Florentino...!
Dogorelo  je do - rastanka. Da se ova vest pojavila pre godinu ili dve verovatno bi važila za tabloidnu ili ulazila u sferu naučne fantastike, dok je danas više nego realna, pa čak i izvesna: Kristijano Ronaldo želi da ode iz Reala!

Ovoga puta stvarno.

Portugalac je, javlja As, obavestio nekoliko saigrača da igra poslednju sezonu u dresu Kraljevskog kluba i da će na leto napustiti stadion „Santjago Bernabeu“. Sve pod obrazloženjem da se oseća prevarenim i(li) izdanim od strane predsednika Florentina Pereza. Javna je tajna da su odnosi Ronalda i Pereza sve samo ne idealni - iako ga je upravo prvi čovek kluba doveo u Madrid 2009. godine - a prema navodima tiražnog dnevnika, pogoršani su u drugoj polovini 2017. i početkom ove godine. Što se poklapa sa neprepoznatljivom formom Portugalca.

Navodno, dve su tačke pucanja. Prva je obećanje Florentina Pereza posle finala Lige šampiona u Kardifu, kad je CR7 s dva gola potpio Juventus, da povećati platu prvoj zvezdi ekipe. Što se do dana današnjeg nije desilo. Ronaldo i dalje igra pod važećim ugovorom, obnovljenim novembra 2016. na osnovu kojeg zarađuje 21.000.000 evra po sezoni. Što je, u svetu modernog fudbala, nedovoljna količina novca ako se imaju u vidu primanja Lionela Mesija (50.000.000 evra) i Nejmara (36.000.000 evra). Kristijano smatra da zaslužuje više, posebno što je prošle sezone blistao i najzaslužniji je za osvajanje Primere, Lige šampiona i titule klupskog prvaka sveta. A novi ugovor mu nije ponuđen.

„Ako postoji mogućnost, želeo bih da se penzionišem u Madridu. Ne zavisi to od mene, nisam ja gazda kluba“, izjavio je posle osvajanja pete Zlatne lopte.

Florentino ga nije čuo. Možda nije ni želeo. U svakom slučaju to je udarilo na sujetuRonalda, koji predsedniku zamera i što letos nije doveo Kilijana Mbapea u Real, nego je jednom od najboljih mladih napadača na svetu ostavio prosotr za dogovor sa Pari Sen Žermenom. Osim toga, navodi As, razočaran je što u Kraljevski klub nisu stigla pojačanja svetske klase, a aktuelna sezona u kojoj se i sam Ronaldo i tim Zinedina Zidana muče potvrdili su da im je potrebna sveža krv. I debela rekonstrukcija.

As uverava da je Ronaldo prelomio da se vrati u Mančester junajted i da su na Old Trafordu svesni te informacije. S tim što valja imati na umu da su Kristijano i Žoze Murinjo zaratili 2014. posle odlaska trenera, pa je pitanje da li žele opet da sarađuju, ali kako obojica imaju istog agenta, Žorža Mendesa, i pošto u poslovnom svetu ne postoje emocije već samo interesi, niko se ne bi iznenadio da se 33-godišnji napadač vrati na mesto uspeha.

Drugi klub koji sebi može da priušti Kristijana Ronalda je Pari Sen Žermen. Pitanje je da li želi, jer ima mlađeg i za narednu deceniju projektovanog Nejmara. Ako se Brazilcu bude ostajalo na Parku prinčeva toliko dugo. Mada, i tamo vedri i oblači Žorž Mendes, a s obzirom da je poznata Realova želja da dovede Nejmara, ko sme da garantuje da bašRonaldo neće biti uključen u tu transakciju. Posebno kad se ima u vidu da ga španske vlasti svaki čas pritiskaju optužbama za utaju poreza, pa je i letos pretio odlaskom.

Uz, ipak, jedno „ali“.

Ovako je „kukao“ i zapomagao i 2012, čak javno pričao „nisam srećan“, a onda mu se vratio osmeh na lice kad mu je Florentino Perez prvi put podebljao ugovor.

Taktika da Kristijano Ronaldo izbokusje veću plata (u Mančesteru mu je povećali pet puta za šest godina) ili mu se stvarno smučio Real?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar