Тужна прича са срећним крајем: Ебуе добија посао!

Посрнули фудбалер Емануел Ебуе, после испосвести која је потресла фудбалсдки свет, добија понуду са посао у свом некадашњем клубу - Галатасарају.  БРАВО! Фатих Терим звао Ебуеа у Галатасарај како би га спасао беде! Потресна прича дефанзивца из Обале Слоноваче протутњала светом, а легенда турског фудбала није остала равнодушна!

Фудбал 25.12.2017 | 17:15
Тужна прича са срећним крајем: Ебуе добија посао!
Имао је милионе, а онда је све спискао, постао бескућник. Размишљао је чак и да се убије...

Потресна прича Емануела Ебуеа, некадашњег аса Арсенала и Галатасараја, која је обишла свет,  дирнула је турског фудбалског тренера Фатиха Терима.

Чувени стручњак, који се пре неколико дана вратио на клупу Галатасараја, потврдио је да ће истанбулски клуб помоћи свом бившем играчу - биће му понуђено да ради као тренер у млађим категоријама.

"Чули смо причу о нашем некадашњем играчу и спремни смо да му понудимо не помоћ, већ посао. То је заслужио", рекао је Терим.

Ебуе је од 2011. до 2014. године играо у Галатасарају.

"Не бих могао да будем срећнији него када бих се опет срео са Фатихом Теримом. Он је био мој тренер и мој отац", рекао је Ебуе, који би могао да добије шансу да почне испочетка.

Потресна животна прича некадашњег хероја Арсенала Емануела Ебуеа прострујала је муњевитом брзином кроз све делове света и апсолутно нико није могао да остане равнодушан! Али прави, поштени људи и даље ходају међу нама.

Експресно пошто је обелодањено какав живот води некадашњи дефанзивац реаговао је тренер Галатасараја и легенда турског фудбала Фатих Терим! Како преносе сви турски медији, Терим је звао Ебуеа да се врати у Галатасарај и постане помоћни тренер пионира највећег турског клуба! Момак из Обале Слоноваче је посао оберучке прихватио и његов живот ће полако почети да се враћа у нормалу.

"Вест о томе како живи Ебуе чули смо у свлачионици после утакмице. Морао сам да реагујем", изјавио је Фатих Терим након победе над Гецтепеом, што је изазвало велико одушевљење међу припадницима седме силе. 

Ебуе и Терим су својевремено имали одличну сарадњу. Било је то у време док се Ебуе још бавио фудбалом, а Терим био у претходном тренерском мандату на клупи Галатасараја.Терим га је управо и довео из Арсенала 2011. године, после чега се на Турк Телеком Арени задржао пуних пет година. 

Информацију која је одушевила јавност потврдио је и Ебуе на друштвеним мрежама, а наводно су целу акцију подржале и играчке легенде Галатасараја - Хасан Шаш и Нечати Атеш.

"Јако сам срећан што ћу поново моћи да радим са Теримом и што ми је дао задужење у Галатасарају. Фатих Терим ми је као отац, много га волим и све бих урадио за њега", изјавио је Ебуе. 

Потпуни хаос у којем живи после развода од жене, због чега је изгубио готово све, довела је Ебуеа до просјачког штапа, а у недавној исповести је чак признао да размишља и о самоубиству јер му више ништа није остало од богатства које је стекао. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар