Tužna priča sa srećnim krajem: Ebue dobija posao!

Posrnuli fudbaler Emanuel Ebue, posle isposvesti koja je potresla fudbalsdki svet, dobija ponudu sa posao u svom nekadašnjem klubu - Galatasaraju.  BRAVO! Fatih Terim zvao Ebuea u Galatasaraj kako bi ga spasao bede! Potresna priča defanzivca iz Obale Slonovače protutnjala svetom, a legenda turskog fudbala nije ostala ravnodušna!

Fudbal 25.12.2017 | 17:15
Tužna priča sa srećnim krajem: Ebue dobija posao!
Imao je milione, a onda je sve spiskao, postao beskućnik. Razmišljao je čak i da se ubije...

Potresna priča Emanuela Ebuea, nekadašnjeg asa Arsenala i Galatasaraja, koja je obišla svet,  dirnula je turskog fudbalskog trenera Fatiha Terima.

Čuveni stručnjak, koji se pre nekoliko dana vratio na klupu Galatasaraja, potvrdio je da će istanbulski klub pomoći svom bivšem igraču - biće mu ponuđeno da radi kao trener u mlađim kategorijama.

"Čuli smo priču o našem nekadašnjem igraču i spremni smo da mu ponudimo ne pomoć, već posao. To je zaslužio", rekao je Terim.

Ebue je od 2011. do 2014. godine igrao u Galatasaraju.

"Ne bih mogao da budem srećniji nego kada bih se opet sreo sa Fatihom Terimom. On je bio moj trener i moj otac", rekao je Ebue, koji bi mogao da dobije šansu da počne ispočetka.

Potresna životna priča nekadašnjeg heroja Arsenala Emanuela Ebuea prostrujala je munjevitom brzinom kroz sve delove sveta i apsolutno niko nije mogao da ostane ravnodušan! Ali pravi, pošteni ljudi i dalje hodaju među nama.

Ekspresno pošto je obelodanjeno kakav život vodi nekadašnji defanzivac reagovao je trener Galatasaraja i legenda turskog fudbala Fatih Terim! Kako prenose svi turski mediji, Terim je zvao Ebuea da se vrati u Galatasaraj i postane pomoćni trener pionira najvećeg turskog kluba! Momak iz Obale Slonovače je posao oberučke prihvatio i njegov život će polako početi da se vraća u normalu.

"Vest o tome kako živi Ebue čuli smo u svlačionici posle utakmice. Morao sam da reagujem", izjavio je Fatih Terim nakon pobede nad Gectepeom, što je izazvalo veliko oduševljenje među pripadnicima sedme sile. 

Ebue i Terim su svojevremeno imali odličnu saradnju. Bilo je to u vreme dok se Ebue još bavio fudbalom, a Terim bio u prethodnom trenerskom mandatu na klupi Galatasaraja.Terim ga je upravo i doveo iz Arsenala 2011. godine, posle čega se na Turk Telekom Areni zadržao punih pet godina. 

Informaciju koja je oduševila javnost potvrdio je i Ebue na društvenim mrežama, a navodno su celu akciju podržale i igračke legende Galatasaraja - Hasan Šaš i Nečati Ateš.

"Jako sam srećan što ću ponovo moći da radim sa Terimom i što mi je dao zaduženje u Galatasaraju. Fatih Terim mi je kao otac, mnogo ga volim i sve bih uradio za njega", izjavio je Ebue. 

Potpuni haos u kojem živi posle razvoda od žene, zbog čega je izgubio gotovo sve, dovela je Ebuea do prosjačkog štapa, a u nedavnoj ispovesti je čak priznao da razmišlja i o samoubistvu jer mu više ništa nije ostalo od bogatstva koje je stekao. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar