Интервју: Са Инсињем о свему помало...

Инсиње о дочеку незахвалном Игуаину, Донаруми, Касану, Балотелију, Наполију за Скудето. . . Ас Наполија у великом интревјуу за Газету дело Спорт отворио душу.

Фудбал 25.12.2017 | 17:00
Интервју: Са Инсињем о свему помало...
Само рођени Наполитанац може да разуме колико би Наполију ове сезоне значио Скудето. А један од Наполитанаца на чијим леђима је највећи терет је Лоренцо Инсиње.

Офанзивац Наполија посебно емотивно доживљава Наполијеву борбу да прекине доминацију Јувентуса.

„Да ли је ово година за Скудето? Заиста мислим да јесте. Свесни смо тога. Били смо први и пре две године, али нас је Јувентус престигао и освојио титулу. Ова сезона је изједначенија. Интер и Рома су на нашем нивоу, али ми више уживамо на терену“.

Инсињеу је посебно тешко пао недавни пораз од Јувентуса када је Гонзало Игуаин бившим саиграчима забио ноћ у срце...

„Не могу да откријем шта сам му казао у четири ока, али истина је да сам му рекао пар ствари на „наполитанском“. Мислим да ме је добро  разумео... Разочаран сам у њега. Био је код нас три године, а онда је донео ту одлуку какву је донео. Прошле сезоне није славио када је давао голове у Торину и Напуљу, али је то урадио сада. Требало би да има мало више поштовања за бивше саиграче. Тврди да нам је пријатељ и некима од нас шаље поруке пре меча, а онда слави нама у лице. То је недостатак поштовања“.

Недавно је Марио Балотели рекао да би радо заиграо за Наполи...

„Он има потенцијал да буде велики. Делује да је стар, а он тек има 27 година... Само је потребно да разуме колико је јак играч, а надам се да ће то разумети пре него што заврши каријеру“, каже Инсиње.

Он је добар пријатељ и са другим нестачним дечком италијанског фудбала - АнтонијомКасаном.

„Касано је сјајан тип, само морате да знате како са њим. Има специфичан карактер јер је одрастао у чудним ситуацијама“.

Исниње је прокоментарисао и ситуацију око саиграча још Наполитанца који је уздрмао Италију - Ђанлуиђија Донаруме.

„Чуо сам се њим после свега оног што се дешавало око уговора и рекао ми је колико му је жао и да је увек био навијач Милана. Чудно је што се сада догађа нови хаос, неколико месеци пошто је потписао уговор. Надам се да ће се све решити на најбољи начин за њега и његову породицу“.

Офанзивца Наполија на Апенинима сматрају једним од ретких рдомаћих играча који има црту фудбалске генијалности да потезом реши меч.

„Претеривање је рећи да сам наследник Тотија, Пирла или Дел Пјера. Могу да будем поносан и што ме само помену уз та три велика шампиона. На свом сам путу за који мислим да је добар. Имам 26 година и још могу да напредујем. Надам се да ћу остати на високом нивоу како би урадио велике ставри са Наполијем и репрезентацијом Италије“.

Инсиње није имао поверење бившег селектора Ђампјера Вентуре који га је углавном држао на клупи. Није мали број оних који сматрају да би Италија можда и прошла Шведску у баражу за СП да је Вентура дао шансу Инсињеу.

„Да ли бих сада прихватио да седнем на ручак са Вентуром? Да, зашто да не. У тим мечевима против Шведске су играли одлични играчи. Сви смо прихватали избор селектора и веровали му. Много нам је жао што се Италија није пласирала на Мундијал. Надам се да и за мене, и за Италију долазе боља времена. Имаћу 31 годину када се буде играо Мундијал 2022. године и надам се да ћу га освојити“. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар