Intervju: Sa Insinjem o svemu pomalo...

Insinje o dočeku nezahvalnom Iguainu, Donarumi, Kasanu, Baloteliju, Napoliju za Skudeto. . . As Napolija u velikom intrevjuu za Gazetu delo Sport otvorio dušu.

Fudbal 25.12.2017 | 17:00
Intervju: Sa Insinjem o svemu pomalo...
Samo rođeni Napolitanac može da razume koliko bi Napoliju ove sezone značio Skudeto. A jedan od Napolitanaca na čijim leđima je najveći teret je Lorenco Insinje.

Ofanzivac Napolija posebno emotivno doživljava Napolijevu borbu da prekine dominaciju Juventusa.

„Da li je ovo godina za Skudeto? Zaista mislim da jeste. Svesni smo toga. Bili smo prvi i pre dve godine, ali nas je Juventus prestigao i osvojio titulu. Ova sezona je izjednačenija. Inter i Roma su na našem nivou, ali mi više uživamo na terenu“.

Insinjeu je posebno teško pao nedavni poraz od Juventusa kada je Gonzalo Iguain bivšim saigračima zabio noć u srce...

„Ne mogu da otkrijem šta sam mu kazao u četiri oka, ali istina je da sam mu rekao par stvari na „napolitanskom“. Mislim da me je dobro  razumeo... Razočaran sam u njega. Bio je kod nas tri godine, a onda je doneo tu odluku kakvu je doneo. Prošle sezone nije slavio kada je davao golove u Torinu i Napulju, ali je to uradio sada. Trebalo bi da ima malo više poštovanja za bivše saigrače. Tvrdi da nam je prijatelj i nekima od nas šalje poruke pre meča, a onda slavi nama u lice. To je nedostatak poštovanja“.

Nedavno je Mario Baloteli rekao da bi rado zaigrao za Napoli...

„On ima potencijal da bude veliki. Deluje da je star, a on tek ima 27 godina... Samo je potrebno da razume koliko je jak igrač, a nadam se da će to razumeti pre nego što završi karijeru“, kaže Insinje.

On je dobar prijatelj i sa drugim nestačnim dečkom italijanskog fudbala - AntonijomKasanom.

„Kasano je sjajan tip, samo morate da znate kako sa njim. Ima specifičan karakter jer je odrastao u čudnim situacijama“.

Isninje je prokomentarisao i situaciju oko saigrača još Napolitanca koji je uzdrmao Italiju - Đanluiđija Donarume.

„Čuo sam se njim posle svega onog što se dešavalo oko ugovora i rekao mi je koliko mu je žao i da je uvek bio navijač Milana. Čudno je što se sada događa novi haos, nekoliko meseci pošto je potpisao ugovor. Nadam se da će se sve rešiti na najbolji način za njega i njegovu porodicu“.

Ofanzivca Napolija na Apeninima smatraju jednim od retkih rdomaćih igrača koji ima crtu fudbalske genijalnosti da potezom reši meč.

„Preterivanje je reći da sam naslednik Totija, Pirla ili Del Pjera. Mogu da budem ponosan i što me samo pomenu uz ta tri velika šampiona. Na svom sam putu za koji mislim da je dobar. Imam 26 godina i još mogu da napredujem. Nadam se da ću ostati na visokom nivou kako bi uradio velike stavri sa Napolijem i reprezentacijom Italije“.

Insinje nije imao poverenje bivšeg selektora Đampjera Venture koji ga je uglavnom držao na klupi. Nije mali broj onih koji smatraju da bi Italija možda i prošla Švedsku u baražu za SP da je Ventura dao šansu Insinjeu.

„Da li bih sada prihvatio da sednem na ručak sa Venturom? Da, zašto da ne. U tim mečevima protiv Švedske su igrali odlični igrači. Svi smo prihvatali izbor selektora i verovali mu. Mnogo nam je žao što se Italija nije plasirala na Mundijal. Nadam se da i za mene, i za Italiju dolaze bolja vremena. Imaću 31 godinu kada se bude igrao Mundijal 2022. godine i nadam se da ću ga osvojiti“. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar