Челси обећао голману: Бићеш свјетски рекордер!

Шампион Енглеске спрема се да учини Белгијанца најплаћенијим чуваром мреже на свету.  Уговор је спреман, Куртоа добија највећу плату на свету! Али не баш онолико колико је тражио.

Фудбал 25.12.2017 | 14:00
Челси обећао голману: Бићеш свјетски рекордер!
Тибо Куртоа (25) члан је Челсија последњих шест година, од којих је три провео у Атлетико Мадриду на позајмици.

У Лондон се вратио 2014, као потпуно афирмисан голман и додатно унапредио своју игру, поставши један од најбољих у свом послу на свету.

Руководство клуба веома жели да он остане и последње јуна 2019, када му истиче актуелни уговор.

Према писању британског "Телеграфа", Челси је спреман да дуплира његову плату и да му недељно уплаћује по 200.000 фунти, што је према данашњем курсу око 225.000 евра. Тако би га учинио најплаћенијим голманом на свету.

Куртоа је већ најавио да ће сачекати крај текуће сезоне пре него што донесе одлуку где ће наставити каријеру, али у Челсију расте вера да би могли да осигурају његов потпис и пре тог рока.

Почетком деценије, 2011. године, Челси је платио Куртоу Генку мање од девет милиона евра. Пред голом "плаваца" до сада је стајао 133 пута.

Белгијанац је незадовољан актуелним уговором у Челсију, претио је да ће отићи у Реал Мадрид, али ситуација се полако смирује. Челси му је спремио нови уговор вредан 200.000 фунти недељно што је непто мање од 12.000.000 евра годишње. Тренутно, Куртоа има дупло мањи уговор у Лондону... Тражио је плату од 205.000 фунти недељно, Челси му није у потпуности услишио захтев, али јесте спреман да га учини најплаћенијим голманом планете.

Тачније, да га изједначи на првом месту... Тренутно је најплаћенији чувар мреже на светуДавид де Хеа који по новом уговору у Манчестер Јунајтеду зарађује 200.000 фунти недељно. Куртоа је желео да га надмаши, али му је Челси понудио идентичан уговор. Белгијанац ће највероватније прихватити с обзиром да би тешко на неком другом месту добио оавакав уговор.

Поготово јер опција за Реал Мадрид није више тако извесна. Краљевићи су се преоријентисали на Кепу Аризабалагу из Ателтик Билбаоа, осигурали су његов потпис за јануарски прелазни рок тако да је Куртоа остао бео главног оружја за уцењивање Челсија. Плавци су му спремили велики уговор, остаје још само да Белгијанац стави параф...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар