Čelsi obećao golmanu: Bićeš svjetski rekorder!

Šampion Engleske sprema se da učini Belgijanca najplaćenijim čuvarom mreže na svetu.  Ugovor je spreman, Kurtoa dobija najveću platu na svetu! Ali ne baš onoliko koliko je tražio.

Fudbal 25.12.2017 | 14:00
Čelsi obećao golmanu: Bićeš svjetski rekorder!
Tibo Kurtoa (25) član je Čelsija poslednjih šest godina, od kojih je tri proveo u Atletiko Madridu na pozajmici.

U London se vratio 2014, kao potpuno afirmisan golman i dodatno unapredio svoju igru, postavši jedan od najboljih u svom poslu na svetu.

Rukovodstvo kluba veoma želi da on ostane i poslednje juna 2019, kada mu ističe aktuelni ugovor.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa", Čelsi je spreman da duplira njegovu platu i da mu nedeljno uplaćuje po 200.000 funti, što je prema današnjem kursu oko 225.000 evra. Tako bi ga učinio najplaćenijim golmanom na svetu.

Kurtoa je već najavio da će sačekati kraj tekuće sezone pre nego što donese odluku gde će nastaviti karijeru, ali u Čelsiju raste vera da bi mogli da osiguraju njegov potpis i pre tog roka.

Početkom decenije, 2011. godine, Čelsi je platio Kurtou Genku manje od devet miliona evra. Pred golom "plavaca" do sada je stajao 133 puta.

Belgijanac je nezadovoljan aktuelnim ugovorom u Čelsiju, pretio je da će otići u Real Madrid, ali situacija se polako smiruje. Čelsi mu je spremio novi ugovor vredan 200.000 funti nedeljno što je nepto manje od 12.000.000 evra godišnje. Trenutno, Kurtoa ima duplo manji ugovor u Londonu... Tražio je platu od 205.000 funti nedeljno, Čelsi mu nije u potpunosti uslišio zahtev, ali jeste spreman da ga učini najplaćenijim golmanom planete.

Tačnije, da ga izjednači na prvom mestu... Trenutno je najplaćeniji čuvar mreže na svetuDavid de Hea koji po novom ugovoru u Mančester Junajtedu zarađuje 200.000 funti nedeljno. Kurtoa je želeo da ga nadmaši, ali mu je Čelsi ponudio identičan ugovor. Belgijanac će najverovatnije prihvatiti s obzirom da bi teško na nekom drugom mestu dobio oavakav ugovor.

Pogotovo jer opcija za Real Madrid nije više tako izvesna. Kraljevići su se preorijentisali na Kepu Arizabalagu iz Ateltik Bilbaoa, osigurali su njegov potpis za januarski prelazni rok tako da je Kurtoa ostao beo glavnog oružja za ucenjivanje Čelsija. Plavci su mu spremili veliki ugovor, ostaje još samo da Belgijanac stavi paraf...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar