Звездина полусезона: Скоро, па савршена!

Фактографски гледано Звездин учинак у последњих шест месеци делује импресивно, недостајала је само једна „ситница“.

Фудбал 15.12.2017 | 00:00
Звездина полусезона: Скоро, па савршена!
Црвена звезда је ове јесени одиграла 38 утакмица. Победила је на 27, ремизирала је осам пута и доживела само три пораза.

Црвена звезда је постигла 81 гол у свим такмичарским мечевима, а примила само 18.

Клуб са Маракане првенствену паузу је дочекао са девет бодова предности у односу на вечитог ривала.

После десет година Црвена звезда се пласирала у групну фазу Лига Европе, а после 26 година дочекла је европско пролеће. И то у конкуренцији Келна, Арсенала и БАТЕ Борисова.

Црвено-бели имају убедљиво најефикаснији напад у Суперлиги Србије (55 голова), и убедљиво најчвршћу одбрану (осам примљених голова).

Најбољи стрелац првенства стиже из редова Црвене зведе - Александар Пешић је постигао 17 голова.

Омладинци и кадети Црвене звезде зимују на лидерској позицији.

Тако фактографски изгледа учинак ФК Црвена звезда у последњих шест месеци календарске 2017.године. Уједно, то је тестамент једне екипе коју је током првих јунски дана на Златибору окупио Владан Милојевић. Мало, готово нико, није веровао да ће се у децембру подвлачити црта после овакве полусезоне.

МИЛОЈЕВИЋА МОЖЕ ДА ЖУЉА ВЕЧИТИ ДЕРБИ

Има оних који ће рећи да је ово историјска сезона, односно да ће се навијачи у ближој будућности са сетом и радошћу сећати на почетак мандата Владана Милојевића у Звезди. Лествица је толико високо подигнута да је тешко очекивати да ће у догледно време неко поновити импозантне бројке са почетка текста. Односно да више није могуће одиграти полусезону са само једним истинским киксом. Оним против Напретка у Крушевцу (0:1).

Имала је Црвена звезда претходних сезона и више од 20 бодова предности у односу на најближег пратиоца, знала је да постигне и седам голова по мечу, али никада у новијој историји није била конкуретна на три фронта.

Сви подаци добијају на тежини, ако се зна где је Црвена звезда била у мају када је, испоставиће се, дугорочно гледано доживела добар пораз од Вождовца и одбијајући се од дна стигла до европских висина.

Дакле, суви подаци кажу да је Црвена звезда имали савршених шест месеци, али суштинскиВладану Милојевићу је недостајао само један тријумф против вечитог ривала да заокружи идиличну причу. Пре свега због чињенице да црвено-бели на победу над Партизаном чекају од фебруара 2016.године (то је био 150.вечити дерби).  На оба меча најбољи појединац је био голман црно-белих Владимир Стојковић. Биће то каменчић у ципелиВладана Милојевића који ће га жуљати током зимске паузе. Посебно, што је дуел са Партизаном у Хумској имао префикс прве првенствене меч лопте.

Као и Црвена звезда, тако је и Милојевић заслужио скоро, па савршену оцену. Није изгубио ниједан дуел који није - смео.

Међутим, бројне набројане чињенице добиће на још већој тежини ако Црвена звезда настави путем свеопште обнове. Добри потези из летњег прелазног рока, када је погођено са свим појачањима осим са Рикаридњом, морали би да буду оплемењени још једним квалитетним деловањем на фудбалској пијаци. Посебно што одговорни са Маракане тврде да сада имају одређену финансијску комоцију. Уз тенденцију да ће им живот постати још лакши после извесне продаје Ричмонда Боаћија.

Сигурно Владан Милојевић зна шта му је потребно да Црвена звезда на пролеће буде 20 посто јача, пошто је и сам рекао да није у потпуности задовољан полусезоном (уз ограду да никада није задовољан). Такође, руководство црвено-белих блиставих шест месеци може да заокружи новим уговором са шефом стручног штаба. Био би то доказ да је Звезда спремна да се посвети континуираном раду.

А када има континуитета у раду има и континуитета добрих резултата...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар