Zvezdina polusezona: Skoro, pa savršena!

Faktografski gledano Zvezdin učinak u poslednjih šest meseci deluje impresivno, nedostajala je samo jedna „sitnica“.

Fudbal 15.12.2017 | 00:00
Zvezdina polusezona: Skoro, pa savršena!
Crvena zvezda je ove jeseni odigrala 38 utakmica. Pobedila je na 27, remizirala je osam puta i doživela samo tri poraza.

Crvena zvezda je postigla 81 gol u svim takmičarskim mečevima, a primila samo 18.

Klub sa Marakane prvenstvenu pauzu je dočekao sa devet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Posle deset godina Crvena zvezda se plasirala u grupnu fazu Liga Evrope, a posle 26 godina dočekla je evropsko proleće. I to u konkurenciji Kelna, Arsenala i BATE Borisova.

Crveno-beli imaju ubedljivo najefikasniji napad u Superligi Srbije (55 golova), i ubedljivo najčvršću odbranu (osam primljenih golova).

Najbolji strelac prvenstva stiže iz redova Crvene zvede - Aleksandar Pešić je postigao 17 golova.

Omladinci i kadeti Crvene zvezde zimuju na liderskoj poziciji.

Tako faktografski izgleda učinak FK Crvena zvezda u poslednjih šest meseci kalendarske 2017.godine. Ujedno, to je testament jedne ekipe koju je tokom prvih junski dana na Zlatiboru okupio Vladan Milojević. Malo, gotovo niko, nije verovao da će se u decembru podvlačiti crta posle ovakve polusezone.

MILOJEVIĆA MOŽE DA ŽULJA VEČITI DERBI

Ima onih koji će reći da je ovo istorijska sezona, odnosno da će se navijači u bližoj budućnosti sa setom i radošću sećati na početak mandata Vladana Milojevića u Zvezdi. Lestvica je toliko visoko podignuta da je teško očekivati da će u dogledno vreme neko ponoviti impozantne brojke sa početka teksta. Odnosno da više nije moguće odigrati polusezonu sa samo jednim istinskim kiksom. Onim protiv Napretka u Kruševcu (0:1).

Imala je Crvena zvezda prethodnih sezona i više od 20 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, znala je da postigne i sedam golova po meču, ali nikada u novijoj istoriji nije bila konkuretna na tri fronta.

Svi podaci dobijaju na težini, ako se zna gde je Crvena zvezda bila u maju kada je, ispostaviće se, dugoročno gledano doživela dobar poraz od Voždovca i odbijajući se od dna stigla do evropskih visina.

Dakle, suvi podaci kažu da je Crvena zvezda imali savršenih šest meseci, ali suštinskiVladanu Milojeviću je nedostajao samo jedan trijumf protiv večitog rivala da zaokruži idiličnu priču. Pre svega zbog činjenice da crveno-beli na pobedu nad Partizanom čekaju od februara 2016.godine (to je bio 150.večiti derbi).  Na oba meča najbolji pojedinac je bio golman crno-belih Vladimir Stojković. Biće to kamenčić u cipeliVladana Milojevića koji će ga žuljati tokom zimske pauze. Posebno, što je duel sa Partizanom u Humskoj imao prefiks prve prvenstvene meč lopte.

Kao i Crvena zvezda, tako je i Milojević zaslužio skoro, pa savršenu ocenu. Nije izgubio nijedan duel koji nije - smeo.

Međutim, brojne nabrojane činjenice dobiće na još većoj težini ako Crvena zvezda nastavi putem sveopšte obnove. Dobri potezi iz letnjeg prelaznog roka, kada je pogođeno sa svim pojačanjima osim sa Rikaridnjom, morali bi da budu oplemenjeni još jednim kvalitetnim delovanjem na fudbalskoj pijaci. Posebno što odgovorni sa Marakane tvrde da sada imaju određenu finansijsku komociju. Uz tendenciju da će im život postati još lakši posle izvesne prodaje Ričmonda Boaćija.

Sigurno Vladan Milojević zna šta mu je potrebno da Crvena zvezda na proleće bude 20 posto jača, pošto je i sam rekao da nije u potpunosti zadovoljan polusezonom (uz ogradu da nikada nije zadovoljan). Takođe, rukovodstvo crveno-belih blistavih šest meseci može da zaokruži novim ugovorom sa šefom stručnog štaba. Bio bi to dokaz da je Zvezda spremna da se posveti kontinuiranom radu.

A kada ima kontinuiteta u radu ima i kontinuiteta dobrih rezultata...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar