Хрвати наградили селектора уговором за пласман на СП!

Човек који је успео да подигне екипу ће је предводити и у Русији.  Грчка га "препоручила", Далић иде у Русију! Златко Далић остаје селектор Хрватске и обављаће ту дужност и на Светском првенству у Русији, објавили су хрватски медији.

Фудбал 15.11.2017 | 19:15
Хрвати наградили селектора уговором за пласман на СП!
Дошао је у улози ватрогасца да спаси што се спасити може и успео је. Златко Далић је одвео Хрватрску на Мундијал у Русији и за то је награђен новим уговором.

Далић је преузео екипу у тешким тренуцима када је Хрватској висио и бараж за Светско првенство и успео је да победом у Украјини, а потом и против Грчке у баражу психолошки подигне екипу која се мучила да искористи све своје квалитете код Анта Чачића.

Иако је било много скептика када је Далић преузео екипу од Чачића и иако се сумњало да иза свега стоји Здравко Мамић, на крају је све испало добро по Хрвате. Зато му је први човек хрватског фудбала Давор Шукер понудио нови уговор  и шансу да води репрезентацију и на Мундијалу у Русији.

„Златко Далић је апсолутно оправдао наше поверење на утакмицама против Украјине и Грчке и тако потврдио исправан избо након пораза од Финске. Као што смо се брзо договорили када смо се први пут чули, тако смо и сада врло лако постигли договор, што сведочи да имамо заједнички интерес, а то је успех хрватске репрезентације. Селектору честитам на ономе што је одрадио у кратком року, показао је да заслужује клупу хрватске репрезентације. Златку и репрезентацији осигураћемо максималне услове уочи Русије како бисмо тамо остварили што бољи резултат“, изјавио је Шукер.

Далић је прихватио нови уговор и остају још да се одраде формалности после којих ће сарадња бити и озваничена. 

Он је успео да се договори о условима са председником ХНС Давором Шукером и продужи сарадњу.

Није имао службени уговор јер је након отказу Анту Чачићу Далић водио екипу на три утакмице. После ремија са Финском, Чачић је прецртан, а Далићева селекција је победила Украјину и обезбедила бараж са Грчком.

Прва утакмица против Грка на Максимиру и 4:1 препоручили су га да остане на месту селектора. Хрватска је у Атини сачувала свој гол и са 0:0 отишла на Мундијал у Русији.

Далић је постао 13. селектор "коцкастих" од када су постали независна држава. Вечерњи лист пише да је за њега претходни период био врло стресан, а преноси и Далићеву жељу да води екипу и на Евру 2020. године.

"Наравно да ћу остати селектор. Давор ми је већ нудио уговор и пре реванша са Грчком, но прво сам хтео да завршим посао па тек онда да потпишем. Желим да водим тим у Русији, али и у циклусу за Евро 2020. тако да све могу од старта да сложим онако како желим", рекао је Далић.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар