Hrvati nagradili selektora ugovorom za plasman na SP!

Čovek koji je uspeo da podigne ekipu će je predvoditi i u Rusiji.  Grčka ga "preporučila", Dalić ide u Rusiju! Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske i obavljaće tu dužnost i na Svetskom prvenstvu u Rusiji, objavili su hrvatski mediji.

Fudbal 15.11.2017 | 19:15
Hrvati nagradili selektora ugovorom za plasman na SP!
Došao je u ulozi vatrogasca da spasi što se spasiti može i uspeo je. Zlatko Dalić je odveo Hrvatrsku na Mundijal u Rusiji i za to je nagrađen novim ugovorom.

Dalić je preuzeo ekipu u teškim trenucima kada je Hrvatskoj visio i baraž za Svetsko prvenstvo i uspeo je da pobedom u Ukrajini, a potom i protiv Grčke u baražu psihološki podigne ekipu koja se mučila da iskoristi sve svoje kvalitete kod Anta Čačića.

Iako je bilo mnogo skeptika kada je Dalić preuzeo ekipu od Čačića i iako se sumnjalo da iza svega stoji Zdravko Mamić, na kraju je sve ispalo dobro po Hrvate. Zato mu je prvi čovek hrvatskog fudbala Davor Šuker ponudio novi ugovor  i šansu da vodi reprezentaciju i na Mundijalu u Rusiji.

„Zlatko Dalić je apsolutno opravdao naše poverenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan izbo nakon poraza od Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svedoči da imamo zajednički interes, a to je uspeh hrvatske reprezentacije. Selektoru čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osiguraćemo maksimalne uslove uoči Rusije kako bismo tamo ostvarili što bolji rezultat“, izjavio je Šuker.

Dalić je prihvatio novi ugovor i ostaju još da se odrade formalnosti posle kojih će saradnja biti i ozvaničena. 

On je uspeo da se dogovori o uslovima sa predsednikom HNS Davorom Šukerom i produži saradnju.

Nije imao službeni ugovor jer je nakon otkazu Antu Čačiću Dalić vodio ekipu na tri utakmice. Posle remija sa Finskom, Čačić je precrtan, a Dalićeva selekcija je pobedila Ukrajinu i obezbedila baraž sa Grčkom.

Prva utakmica protiv Grka na Maksimiru i 4:1 preporučili su ga da ostane na mestu selektora. Hrvatska je u Atini sačuvala svoj gol i sa 0:0 otišla na Mundijal u Rusiji.

Dalić je postao 13. selektor "kockastih" od kada su postali nezavisna država. Večernji list piše da je za njega prethodni period bio vrlo stresan, a prenosi i Dalićevu želju da vodi ekipu i na Evru 2020. godine.

"Naravno da ću ostati selektor. Davor mi je već nudio ugovor i pre revanša sa Grčkom, no prvo sam hteo da završim posao pa tek onda da potpišem. Želim da vodim tim u Rusiji, ali i u ciklusu za Evro 2020. tako da sve mogu od starta da složim onako kako želim", rekao je Dalić.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar