Третирају ме као убицу, педофила

Он је истакао да није побуњеник, да нема дух побуњеника, нити жељу да буде побуњеник

Свијет 11.11.2017 | 14:08
Третирају ме као убицу, педофила
Смењени каталонски лидер Карлес Пуџемон изјавио је данас да га “третирају као криминалца, наркодилера, педофила, серијског убицу“ и да је то по његовом мишљењу злостављање, а не политика.

- Да будем третиран као криминалац, наркодилер, педофил, серијски убица, мислим да је то злостављање...то није политика, то је коришћење судова у политичке сврхе - рекао је Пуџдемон у интервјуу Скај њузу.

На питање да ли је спреман да проведе неколико деценија у затвору, он је рекао да је то претња, јер би за злочин за који је оптужен могао да добије до 30 година у затвору.

- То је лудило, то није правда, то је освета - рекао је Пуџдемон.

Он је истакао да није побуњеник, да нема дух побуњеника, нити жељу да буде побуњеник.

- Сматрам да сам јако дисциплинован, само желим да спроведем оно што је мој парламент одобрио - рекао је смењени каталонски лидер.

Према његовим речима, шпанска држава нарушила је демократију како би зауставила независност, "јер кроз демократију, која је једина ствар у коју верујемо, реалност је неоспорна, па морамо да опоравимо демократију коју је нарушила шпанска држава".



Пуџедмон је рекао да Европска унија не препознаје реалност ситуације у Каталонији и да избегава да делује пред "ауторитарним акцијама".

- Веома је разочаравајуће што видимо да у Европској унији, које смо сви део, они могу да одговоре на ситуације у Пољској и Мађарској, али не могу да одговоре на ситуацију у Каталонији - изјавио је Пуџдемон за Скај њуз са тајне локације у Бриселу.

Он је навео да признаје да оно што се дешава у Каталонији није пријатно за Европску унију, али да је то реалност.

- Проблем је у томе што ЕУ не признаје стварност - рекао је Пуџдемон.

(Телеграф)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Трн

11.11.2017 13:19

Имамо и ми таког прво сере па онда лизе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порука

11.11.2017 13:20

Господине побуњениче, ако би се сви водили Твојом идејом онда би на тлу данашнње ЕУ настало јаш бар толико државица, повуци се и порихвати Шпанију као своју земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2017 13:51

Ниси тако говори кад си растуро југу.

Name

РЕ, Ре

11.11.2017 15:10

Господине боље би било да научиш правопис јер Југа се пише великим словом, ако ниси знао, друго гдје сам ја то рекао да сам растурио нашу Југу, нигдје наравно, а када смо већ код тога ону прву Yугу (Краљевину СХС) створиле су силе Антанте и била је ту (Yуга) колико је њима одговарало, нико неће ни мене , а наравно ни Вас питати какве ће државе у будућности настати на овим просторима, јер, мој ћаћа је преживио три државе, ја сам већ двије, а трећу то наравно не знам.

Name

Југословен

11.11.2017 13:22

Нама је ЕУ развалила Југославију. Ове банана дрзавице нису ни за дупе обрисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

11.11.2017 13:38

Требали су вас пустити, без Спаније би брзо постали нико и ниста. Исти је слуцај са Словенијом. Молили би ви након пар година да вас приме назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

11.11.2017 14:06

Ако овога цовјека називају овако како БИ онда дали име Насен бивсем преседника Алији Изетбеговицу искрено и он је сепаратиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

11.11.2017 14:33

Него сат си друго Правим су те именом назвали Идиотцина досадило му да зиви у миру него трази да се обицан свијет убија а он би са гузицом у крај ТИПИЦНО Друго Је република српска И нас драги водја Миле Ронхил ми моземо све док Је он на целу Само напријед миле референдум анкета није битно вазно Је да се таласа и да се неда овом народу да поцне да зиви вец једном без страха да це неко тобозе да нас нападне Зивимо у биједи И сиромаству то није толико битно Милету И банди поред њега

Name

Радинко

11.11.2017 15:19

Пуџдемоне дођи у Бањалуку да савјетујеш нашег бају, плата ко у Шпанији, нико те не смије дирати, још ће те и хеликоптером возати. Ја мислим да је баја и одложио референдум само да би тебе сачекао да спроведеш све то како треба. Ако будеш добар, можда ће те поставити за градоначелника БЛ али мораш пустити браду, сад су се код нас усвојили свјетски стандарди јер није модерно ако је ћосаво. Фризура је ок, то би можда могли као модни детаљ увести, мало кретенски али ипак шмекерски, поготово уз браду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Белај Варос

11.11.2017 18:58

Прави сепаратисти у Спанији су Баскијци,Каталонци су мила мајка.,,ЕТА,,је била Баскијска терористицка организација која на дуси носи хиљаде зивота, али Спанској влади није био проблем да подпису примирје са њима,а засто,зато сто је данас Баскија дрзава у дрзави,тако да је овај Каталонски предсједник 100% у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАНАЦ

11.11.2017 21:11

Е јеси вала БЕЛАЈ ТОТАЛНИ!!!

Name

Гроф

12.11.2017 09:03

Хе хе хе.Третирају га као убицу и педифила.Сто не доде на Балкан.Такви (сепаратисти) се овдје третирају као дрзавници и партнери.

ОДГОВОРИТЕ