Видео: ''АТП понизио жене, па се извинио''!

Организација АТП извинила се тениској и спортској јавности због провокативног наступа девојака фотомодела током жреба за премијерни турнир "Наредне генерације".

Тенис 07.11.2017 | 12:30
Видео: ''АТП понизио жене, па се извинио''!
Жреб је обављен у недељу у Милану, а у тениској јавности је описан као "скандалозан", јер су млади играчи излазили на модну писту, у друштву италијанских модела, девојака које су испод одеће, на телу, скривале ознаке "А" и "Б", које су означавале у којој ће групи наћи тенисери.

Млади тенисери су, по сценарију, бирали девојке које им се више допадају и с којима ће изаћи на писту. Једна девојка је ознаку "А" имала бутини те је подигла сукњу, другој је ознака била испод крагне, а једној испод блузе.



Некадашња шампионка Вимблдона Францускиња Амели Морезмо на твитеру је написала "Срамота!", а Џуди Мари, мајка Ендија Марија је церемонију назвала "грозном", а заједничка оцена јавности је да је церемонија била "сексистича".

"Извињавамо се због непријатности које је изазвала церемонија жреба. Намера је била да обухватимо богатство Милана као престонице моде и тениса, као врхунског спорта. На крају је све имало горак укус. Дубоко жалимо због тога и уверавамо да се нешто слично више неће догодити", наводи се у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар